Nu mai ştiu cine a zis vorba aia cu „scrieţi, băieţi, orice, numai scrieţi” şi mi-e lene să caut pe goagăl. Oricum, este foarte clar că omul a trăit în cu totul alte vremuri şi nu a apucat să-l cunoască pe liceanul zilelor noastre, Bobo zis şi bombardmentt.

Dar, ca să fac un fel de reparaţie morală, vi-l voi prezenta eu. Şi o să vi-l arăt necosmetizat, chiar aşa cum este el: semi-analfabet, troglodit si manelist. Din păcate, sunt absolut convins că Bobo zis şi bombardmentt nu este vreun fenomen singular printre adolescenţii români. Pot să pariez pe un procent, care ajunge pe la 40%, de liceeni aflaţi în aceeaşi situaţie: vocabular limitat, cultură generală zero, analfabetism.

Iar acum haideţi să-l cunoaşteţi pe Bobo zis şi bombardmentt. El a considerat că are ceva de transmis omenirii şi mai ales celor din jurul lui, aşa că a găsit de cuviinţă să-şi facă blog. O iniţiativă extrem de lăudabilă, aş putea zice. Dar, Universul a complotat împotriva lui, iar acum întâmpină o mică şi neînsemnată problemă: Bobo zis şi bombardmentt este aproape analfabet. Şi zic „aproape” pentru că, totuşi, cunoaşte literele limbii române şi le poate reproduce, aproape pe toate, în scris. Nu-i puţin lucru. Este chiar diferenţa până la „total analafabet”.

Aveţi mai jos articolul de debut al tânărului blogger. Cel prin care se prezintă şi îşi declară intenţiile. Iniţial am vrut să subliniez cu roşu greşelile, dar nu am avut cum. Practic, este o greşeală de la un capăt la celălalt.

mihai_vasilescu_bobo1

După care vine cel de-al doilea articol al blogului. Odată cu care apare şi prima mea întrebare: cum morţii mă-sii este în stare să înveţe cum se foloseşte cratima, dar nu este în stare să facă acelaşi lucru şi cu terminaţiile in „i”?

mihai_vasilescu_bobo2

Mda, cred că m-am înşelat sau ceva. Poate are pe cineva în familie care  stie să scrie (puţin probabil, dar nu-mi vine altceva în minte) care l-a ajutat la primele articole. Pentru că, la următoarele două (patru sunt toate) a uitat ca prin farmec cum se utilizează cratima.

mihai_vasilescu_bobo3 mihai_vasilescu_bobo4

Vi le-am pus aici, ca să le savuraţi în linişte. Dar să ştiţi că eu nu râd din toată inima şi cu toată gura. Pentru că, din când în când, mă trece câte un gând care-mi dă fiori reci pe şira spinării. Cred că-l aveţi şi voi, acum când citiţi. Este ăla care zice: ai de pula noastră ce ne aşteaptă dacă ajungem să ne plătească Bobo zis şi bombardmentt ăştia pensiile. 🙁

 

Pentru conformitate aveti susele articolelor aici: 1, 2, 3 si 4

Mulţumiri speciale prietenului Ashu.