Bă băiete, începând de azi să nu mai aud povestea cu românii care nu sunt în stare de nimic şi întodeauna le-o iau alţii înainte. Gata, s-a terminat cu vrajeala! Suntem nişte vizionari. În ţara asta românească, aşa săracă şi amărâtă cum este ea, s-a deschis primul birou pentru extratereştri. Deci să ne mai slabească NASA şi alti răhăţei din ăştia care au ştiut doar să mănânce nişte bugete uriaşe, dar n-au fost în stare de nimic mai de doamne-ajută. Sărăciilor, faceţi umbră pământului degeaba. Puteţi să vă băgaţi în fund Aria 52, cu buncăre cu tot.

Luaţi şi învăţaţi de la Prefectura din Tulcea, şleahtă de amatori siniştri care sunteţi. Oamenii ăştia au ştiut să scrie istorie, au intrat în Cartea de Aur a funcţionărimii Mondiale. Au trecut peste convenţii, au trecut peste toate normele biroctratice stupide şi au înfiinţat primul „Office for Aliens” din Univers. Beat that, assholes!

De azi înainte orice omuleţ verde, orice klingonian cu probleme, orice pilot beţiv de ozeneu, orice romulan cu datorii inter-planetare, va avea un umăr cald de funcţionar român pe care să-şi verse problemele.

Parcă-i văd, mititeii, doi câte doi, încolonaţi, aşteptând să se facă 8.30 să vina Titi de la pază ca să deschidă biroul. După care:

-Dumneavoastră, în ce problemă?

-Ştiţi am vrut să aselenizăm şi am greşit un pic traiectoria, o eroare la bord…

-Ghişeul trei, prima uşa la stânga, urcaţi pe scări că liful e defect şi sus întrebaţi de Doamna Vali.

Apoi îsi bombează pieptul şi zbiară la perechea de marţieni care se aşezase în faţă la casierie:

-Nu ştiţi să citiţi? Nu vedeţi ce scrie pe uşă? „Lunea nu este program cu publicul”!

Apoi face un semn cu degetul la tâmplă şi înjură cu năduf în surdina: ‘re-aţi ai dreacu cu antenele voastre!

Uite aşa facem noi, încet-încet, ordine şi in galaxia asta.

mihai_vasilescu_aliens