L.E. Hai că mi-a plăcut atitudinea celor de la Telekom, de după articol. Mi-a scris foarte mişto o tipă de la ei, care mă întreba nişte chestii din care se deduce că începe să le pese. Şi asta nu e rău. Dacă mai aveţi nemulţumiri şi sugestii pentru ei, eu zic să băgaţi, poate încep oamenii să le rezolve.

Să știi că aseară mi-au bătut la ușă doi domni foarte simpatici care s-au recomandat ca venind din partea ta. Și cărora, surprinzător, dar le-am deschis ușa. A propos, fac o paranteză, trăim vremuri ciudate, oameni buni. Voi ați observat că aproape nimeni nu mai deschide, când le bate cineva la ușă. Dacă nu dai telefon să anunți că vii, poți să mori pe caldarâm în fața blocului celui mai bun prieten, nu va deschide în veci. Vizorul a devenit o invenție desuetă și inutilă.

Să revenim. Deci, dragă Telekom, să știi că le-am deschis băieților tăi. Dar mi s-a părut un pic nașpa că ai ajuns să încerci să câștigi clienți noi prin cunoscutul procedeu de vânzare al anilor ’80-’90, cunoscut sub numele de „vanzare din ușă în usa”. Te-ai întors în timp și ai reinventat comis voiajorii. Dragă Telekom, până și țiganii care „spoi tingiri” au renunțat la asta. Până și vânzătorii de oale și aspiratoare au găsit alte metode, demne de secolul în care trăim.

Dragă Telekom, să știi că internet cu viteză de 1GB aveam deja în casă, să le spui celor doi domni simpatici că nu vor convinge pe nimeni să înlocuiască ceva, cu altceva exact la fel. Dragă Telekom, să știi că românul este leneș, comod, conservator și reticent la nou. Cu greu îl vei determina să schimbe căblăraia din casă, mai ales când aceasta funcționează bine și el se simte mulțumit.

Dragă Telekom aceasta este una dintre consecințele anilor de zile în care te-ai pișat pe noi. A perioadei în care te numeai Romtelecom și în care te-ai crezut (sau chiar ai fost) despot absolut peste capetele supușilor tăi, care ar fi vrut doar să le meargă și lor telefonul fix. Și care, în schimbul umilinței, al reclamațiilor sau al sesizărilor, primeau de la angajații tăi numai sex oral. La greu.

Da, dragă Telekom, știm că acum ți-ai schimbat numele și te-ai „colorat” într-o nuanța drăguță și exotică, căreia tu-i zici magenta. Dar, dragă Telekom, să știi că românul are o vorba „pe afară-i vopsit gardul și înăuntru-i leopardul”. Iar nouă, dragă Telekom, ne este frică rău ca animalul ăla sălbatic să nu fie încă acolo și să poată să-și bage oricând ghearele în noi. Din nou.

Cam asta am vrut să-ți spun, dragă Telekom.

mihai_vasilescu_comis_voiajor

 

foto by Flickr