Poate se intreba cineva dintre voi, cum mai merge proiectul nu mai las in viata mea la vanzatori, maruntisul primit rest. Pai sa stiti ca se misca extraordinar (de altfel, puteti constata cu ochii vostri, pentru ca aveti o poza actuala mai jos).

Practic nu am mai lasat pe tejghele nici firfireii aia mici si galbeni de un ban. Am luat tot ce inseamna moneda. Mi le-am indesat in diverse buzunare si odata ajuns acasa, le-am azvarlit in paharul special sacrificat in acest scop. Am devenit un adevarat detector de metale. Simt de la o posta orice moneduţă.

Daca exista vreuna pe o raza de 500 de metri, ma opresc brusc (daca ati vazut cum sta un  caine de vanatoare in aret, intelegeti exact), imi rotesc privirea in jurul propriei axe, adulmec usor si cateva secunde mai tarziu (uneori scormonesc in pamant dupa ele, dar nu la adancimi mari) ridic de jos trofeul. 🙂

mihai_vasilescu_monede

In momentul actual ma umple de multumire orice suma, pe care o am de plata, de genul 44.23 lei. Pentru ca nu poate sa insemne decat ca adaugam „materie prima” la pusculita. Si sa-l fereasca dumnezeu pe vanzatorul ala care indrazneste sa-mi spuna „nu am sa va dau marunt, nu vreti o lama de guma sau o bomboana?”. Ma uit la el ca un ghepard care-si fixeaza prada si ii spun ca nu este nicio problema, astept pana face rost de monede. Pai ce ma-sa mare, ne jucam, sau cum?

Stiu, este doar un inceput, dar visez sa am atat de multe, incat sa-mi realizez niste dorinte perverse care zac de multa vreme neimplinite. Cum ar fi sa pot plati cu marunt orice inseamna dari catre statul roman. Impozite, taxe, ba chiar as avea o placere orgasmica sa achit o amenda de circulatie in monede de 10 bani.

Nu va puteti inchipui ce satisfactii, vecine cu fericirea suprema, as trai daca as folosi numai bani de metal prima oara cand as avea de lasat cash la Posta Romana. Cateva ore de admirat cum una dintre tanticile alea, care mi-au facut viata amara de atatea ori, numara la gramajoarele de marunt lasate de mine, m-ar umple cu energie pozitiva pentru cateva luni.

In fiecare seara adorm fericit, cand imi imaginez cum ma duc sa-mi platesc impozitul pe masina, cu o roabă. De marunţiş, ca sclavia s-a abolit.

mihai_vasilescu_roaba_monezi

 

sursa foto