Astazi este ziua mea. Adica, pe bune, este chiar ziua mea de nastere. Si ar fi trebuit sa scriu un articol cu distractie, chef si veselie. Dar am ales sa nu. Am ales sa va spun despre cum se pot desparti doua prietene, desi nici una dintre ele nu are intentia asta.

De ce am ales asta? Pentru ca nici eu nu as suporta gandul ca as putea sa-mi pierd vreunul dintre prieteni. Am asa de putini, incat nu-mi permit luxul sa pierd vreunul. Voi cum ati suporta vestea ca v-ati putea desparti de unul dintre ei? Pai vedeti. De-aia.

O s-o las chiar pe una dintre cele doua fete sa va explice despre ce este vorba. Iar voi, ajutati cu ce puteti. Daca exista disponibilitate financiara, aveti toate detaliile. Daca nu, macar cu un share. Poate impreuna razbim.

Acum o sa-i dau cuvantul chiar uneia dintre cele doua prietene, colega cu mine de … (nici nu mai stiu cati ani), sa va explice despre ce este vorba.

 

Buna, eu sunt Roxana.

Povestea pe care urmeaza sa v-o spun este a prietenei mele de suflet din Constanta, Madalina Anghelescu. Este o tipa tanara, are doar 37 de ani, iar pe ultimii patru dintre ei si i-a impartit intre familie, prieteni si lupta cu boala asta nesuferita, cancerul. Si vrea sa lupte in continuare, pentru ca trebuie sa ramana cat mai mult alaturi de Iulia, fetita ei, care nu concepe sa-si piarda mama la doar 11 ani. Strange din dinti si nici nu se gandeste sa se predea.

mihai_vasilescu_madalina2

Initial a fost diagnosticata cu cancer de san. Apoi a urmat mastectomie la Institutul Oncologic Bucuresti la unul din sani si cateva cure de citostatice in Romania. Pentru o perioada, totul a parut ok. Dar stiti cum este parsivul asta de cancer,  dupa o vreme a recidivat. De data asta mult mai agresiv, la oase. Asa ca Madalina s-a trezit ca are cateva tumori osoase pe coloana, coaste si sold.

 Dar ce este mai rau de-abia urma.  De curand i-au aparut si cateva tumori la cap. Inutil sa va spun ca sunt netratabile in sistemul sanitar din tara.  Cu mari sacrificii a reusit sa le tina cat de cat sub control doar mergand la Clinica Acibadem, din Istanbul. Unde a facut radioterapie. Dar medicii de acolo au avertizat-o ca aceasta forma de cancer este foarte agresiva si cu o evolutie rapida. Si ca este obligatoriu sa faca inca trei sedinte.  

 Problema este ca nu mai are banii necesari pentru inca trei. Fiecare dintre ele costa 1000 de euro. Deci are nevoie de 3000 euro in total, pe care i-as fi dat eu cu draga inima daca i-as fi avut. Ca sa aiba sanse reale de reusita, prima dintre sedinte ar trebui facuta cel tarziu in data de 05 decembrie. Va rog din suflet sa dati share sau sa o ajutati cu o donatie cat de mica. Orice suma conteaza. Madalina iubeste viata si vrea sa traiasca pentru Iulia, haideti sa o ajutam sa traiasca.

 Conturile deschise pe numele MADALINA MIHAELA ANGHELESCU  in care se pot face donatii sunt:

Cont euro: RO26 BRDE 140S V221 259 71400  /   SWIFT: BRDEROBU

Cont lei: RO73 BRDE 140S V530 9810 1400

Madalina are numar in reteaua Vodafone. Daca cineva este dispus sa doneze bani prin serviciul M-Pesa, Mihai vi-l poate da. 

mihai_vasilescu_madalina3