De fiecare data cand vara-mea vine in tara (din U.S. of fucking A.) are doua probleme (ma rog, are ea mai multe, dar restul sunt la capusor): fusul orar si emisiunile de la televizor. Treaba e ca cele doua, despre care facem vorbire aici, sunt oarecum complementare. Adică din cauză că nu are somn, sta noaptea si se uita la tv. De nenumarate ori am prins-o in prag de nouă zi cu ochii beliti spre ecran. Iar daca n-o surprindeam eu, povestea ea singura cum a stat sa se uite pana se lumina afara. Femeia era pur si simplu fascinata de ce se intampla in vizualul romanesc. Imi zicea „Mihae, ma uit si eu acum, ca nu mai pup eu asa ceva”. Era fascinata pana la dumnezeu, de cantitatea de prostie care se revarsa dinspre televizor spre creierul ei. Cred si eu, in State au niste talk-show-uri  amarate si cam atat. Nu tu Maruta, nu tu „acces direct”, nu tu reality-show-uri mizerabile, nu tu stirile de la ora cinci. Niste puritani amarati.

Si mi-am adus aminte de chestia asta, vineri dimineata la cafea. Abia luasem prima gura, cand am deschis si tv-ul. Si am „reusit” sa vad ultimile minute ale mizeriei de emisiune a lui Maruta (nu stiu daca sunteti la curent, dar o dau dimineata inainte de stiri, in reluare). Habar nu am despre ce a fost vorba in rest, dar minutele vizionate de mine m-au lasat cu gura cascata. In studio era mama lu’ Andreea Tonciu. Ba, voi va dati seama, mama lu’ Andrea Tonciu!!!??? Si de ce o chemasera? Pentru ca retarda aia de fie-sa era la o clinica in Turcia unde-si opera bârnăul (trompa aia cu care se lauda chiar ea ca il lovea pe Mitea in buric). Chiar mai dadeau si legatura acolo, in direct, din cand in cand. Aveau un reporter la fata locului, care transmitea ca: „acum Andreea e bine, dar a avut emotii mari”. Si ma-sa, de pe canapeaua curului, completa: „da, asa este ea, emotiva”. Frate, am ramas tampit.  Adica am inteles, cretina aia isi scurteaza nasoiul. Foarte bine, laudabil, aveam impresia ca imi gaureste retina, de cate ori imi aparea accidental in fata ochilor. Dar de ce plm m-ar interesa pe mine sa vad asa ceva???

Pe cand ma hotarasesm sa accept ca s-a atins limita de jos (sau de sus, nici nu-mi dau seama) a penibilului, anunta Maruta ca are inca ceva ultra-mega-tare, in premiera. Ma gandeam ca ne spune cum operatia a fost un esec si a mierlit-o idioata aia, dar ti-ai gasit. Cica: „prietenul nostru Florin Salam ne-a trimis niste poze in exclusivitate. Este in strainatate unde sustine cateva concerte si s-a gandit la noi si la prietenii emisiunii” (eram in stare de soc, asa ca nu stiu cat de exact am citat, dar asta era ideea). Si incepe sa dea pe post pozele trimise de Salam, facute cu aifonu’. In care erau ala si o pizda mega-buna (dar tot cu faţa de pitipoanca, peste care a dat norocul sub forma pulii lui Salam). Baestinebun? Deci manelistul ala borat intra pe post la protv, cum vrea muschiu’ lui. Eu cred ca i-a si zis lu’ tuta aia: „haidi fă să-ţi arăt cum te fac celebra, manca-ţ-aş”. Si-a sunat la cap-sec in emisiune, la fel de simplu cum o sun eu pe maica-mea.

Am ramas siderat, cu tigara arzand singura. Pot sa jur ca am auzit cand a sucombat o bucatica din creierul meu. Cand mi-am revenit, m-am apucat sa injur, dupa care am realizat cat sunt de tampit. Mi-am dat seama ca atata vreme cat exista Capatos, Maruta, Acces Direct, Can-Can TV, Wow-Biz (mai ziceti voi ca eu nu stiu de unde le-am scos si pe astea), iar lumea le recunoaste pe strada pe Bianca Dragusanu sau Pamela de Romania (serios, exista asa ceva, puteti sa verificati), practic tara asta nu mai are nicio sansa. Niciuna. Si vorbesc cat se poate de serios. Atata vreme cat vor exista mizeriile astea, inseamna ca sunt suficient de multi oameni care se uita la ele. Si toti astia cu creierul gol umbla pe strada liberi, ne inconjoara, iau decizii, traiesc pe spatele meu sau voteaza. Decat atat! Ma duc sa ma impusc.

mihai_vasilescu_andreea_tonciu

 

sursa foto