Macar Papa Francisc a avut puterea sa recunoasca treaba asta si sa vorbeasca despre ea. Ca dupa aia a venit purtatorul de cuvant al Vaticanului si a dat-o cu „ceea ce s-a publicat nu reprezinta cuvintele exacte ale Papei”, trebuia sa se intample. Era normal sa apara inexactitati si nepotriviri de cuvinte, doar s-a tradus din italiana in…italiana. Sau, mai stii, Papa o fi dat interviul in latina veche si astia de la Repubblica n-au inteles cum e cu ablativul. Ma rog, interventia purtatorului de cuvant este o laba si ii multumim pentru ea.

Misto este ca in sfarsit cineva a vorbit despre pedofilie in randurile bisericii catolice, iar cel care a facut-o este chiar reprezentantul ei la varf, unsul lui Dumnezeu pe Pamant, un fel de var prin alianta al sfantului Petru, il capo di tutti capi, Papa de la Roma. Parerea mea, neavizata si bazata doar pe instinct, este ca procentul depaseste mult cei 2% despre care se vorbea in interviu. Dar, acum ne multumim si cu atat. Doar nu era sa dea tot din casa, din prima. Iar felul in care caracterizeaza pedofilia, numind-o „lepra care a infectat Biserica”, imi merge direct la suflet. Bine, al batran cred ca era si suparat rau din cauza ca a pierdut Argentina. S-o fi gandit ca e mana alui de sus sa iei gol in minutul 113 si ca trebuie sa mai faca ceva sa-l imbuneze, altfel nu se mai califica nici macar la Copa America.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MOBwvneYW0M&w=640&h=360]

 

Acum mai astept un interviu si cu Preafericitul Daniel, Patriarhul Romaniei. A propos, numai mie mi se pare haioasa titulatura asta de „preafericit”? Urmatorii in ierarhie cum sunt denumiti, „nupreafericiti”? Si din aproape in aproape, coborand pe scara ierarhica, unde se ajunge? La „niciodatafericiti”? Haios ca dracu’, nu?

Revenind, astept un interviu si cu nen-tu Daniel Patriarhul. Ca sa vad cum caracterizeaza sub denumirea de „lepra” aproape tot ceea ce tine de slujbasii B.O.R.-ului: spagile, nesimtirea, evaziunea fiscala, catedrala mantuirii, preacurvia (astia au ceva cu „prea”) intre „sfintii” parinti si enoriasi/e sau chiar intre ei, minciunile, coruptia, burtile imense, taxa pe nastere, taxa pe moarte si pot continua la nesfarsit cu ceea ce a dovedit preotimea din Romania ca este in stare sa ofere, in numele religiei si al bisericii.

Sunt convins ca nu mai avem mult de asteptat. Dreptatea si credinta vor invinge, exact cum zice si Biblia.  Undeva intre Calendele Grecesti si Pastele Cailor, chiar in preajma Sfantului Asteapta, vom asista si pe aici la dezvaluiri importante. Ca de exemplu, cum mortii ma-sii poate sa injure in halul asta, sfantul parinte de mai jos:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jTEU6Tl1hyY&w=640&h=360]