Şi nu este vreo premoniţie bizară. Ci o certitudine.

Aveam nişte „inside informations”, de la întalnirea oierului (in ziua aia liberă) cu antrenorul şi câţiva jucatori. Dar, in fanatismul meu, am refuzat să cred ca sunt adevarate. Doar că, in zilele următoare, ziarele au inceput sa confirme tot ce auzisem eu. Si anume ca vita aia de Gigi n-are nicio treaba cu acest club. Lui Reghe i-a zis ca nu investeste nimic. Iar jucatorilor ca isi vor lua salariile si primele restante doar daca se vinde vreunul dintre ei (sau mai multi). Baietii intrebau daca se da prima pentru castigarea Cupei si dobitocul le-a zis ca nu-l intereseaza cupa. Intelegeti? Mai era doar finala de jucat. Dar pe el nu-l interesa. In conditiile in care sunt vreo saptispe ani de la ultimul event. Cam asa stau lucrurile.

mihai_vasilescu_gigi_becali2

sursa foto

 

Atunci cum dracu’ sa te mai miri ca Reghecampf si-a bagat picioarele si a semnat cu arabii pentru o gramajoara de bani, doar un pic mai mica decat Muntii Macinului? Era clar pentru oricine ca va fi mult mai greu sa iei campionatul care urmeaza. Iar accederea in grupele Champions League asijderea, se preconiza mai dificila. Asa ca omul a cerut intariri (trei jucatori buni, care erau deja urmariti), o baza de antrenament moderna si platile la zi. Atat si nimic mai mult. Ciobanul s-a strambat si s-a pisat pe antrenor, de sus. Cred ca doar faptul ca mai era de jucat finala Cupei (si ca la ora aia inca nu era matematic campion), l-a tinut pe Reghe sa nu plece in momentul ala. Orice om de bun simt se cara. Daramite unul care isi vede batjocorita munca de doi ani si mai risca sa se faca si de ras.

Si inca o data se confirma ca latifundiarul curului nu are creier nici cat o gaina. Din cate vad eu, piata imobiliara este in moarte clinica si asa va ramane multa vreme de aici inainte. Deci nu cred ca mai face vreun mare rahat cu pamanturile. Toate afacerile pe care le-a preluat (nu mai stau sa vi le insir aici, cred ca le stie o juma’ de Romanie) sunt moarte si ingropate. Steaua era singura care, miraculos (in conditiile in care marketingul la acest club este o notiune inexistenta), functiona si-i aducea bani si notorietate. Ba chiar cred ca era si singura lui sansa spre o eventuala gratiere. Dar credeti ca oierul are creier sa inteleaga atata lucru? Ti-ai gasit. Ce poti sa ceri de la unul care s-a plans juma’ de an ca moare din cauza herniei de disc si apoi s-a apucat sa bage sprinturi sau sa dea din gat ca o girafa dezechilibrata mintal, ca sa le arate reporterilor cat de sanatos si puternic este el (citez: „tineam si eu gatul mai stramb asa…pentrucadece… ca sa se vada ca sunt bolnav”)?

mihai_vasilescu_gigi_becali1

sursa foto

Ce se va intampla este foarte simplu. In vara asta se va vinde orice jucator care are o cota mai de doamne-ajuta. Se vor lua gramezi de bani (mai vin si sumele de la televiziuni si UEFA), din care nu se va investi absolut nimic in club. Se va aduce un antrenor de doi lei caruia i se va spune „fii mandru ca esti la Steaua si descurca-te cu ce ai, ca bani nu sunt”. Si apoi vor incepe cu basinile de gen „s-a incheiat un ciclu, trebuie sa reconstruim o noua echipa. Dar in doi-trei ani ne vom lupta din nou pentru camiponat”. Sa ma scuipati in gura daca n-o sa fie asa.

Pai credeti ca este intamplator ca nici dracu’ nu l-a contactat de Dan Petrescu (liber de contract, fix in perioada asta) si poate singurul in masura sa continue ce-a inceput Reghecampf? Haida de. Cred ca si daca s-ar apuca el sa se auto-propuna tot un mare flit si-ar lua. S-ar uita Argaseala la telefonul care suna insistent si l-ar da pe silent. „Ce dracului o vrea si Petrescu asta, ca am treaba, ma duc la Gigi cu pachet ca s-a facut ceapa noua”. Chiar acum cand scriu articolul, vine stirea ca pana si Galca a semnat cu alta echipa. Mda, e clar.

Citesc ca Gigi mai are niste procese pe rol. Sper din toata inima sa mai iasa din puscarie fix in ziua cand Steaua o sa joace din nou o finala de Champions League. Si numai cu conditia s-o si castige.

mihai_vasilescu_gigi_becali_maimuta

sursa foto