Dragii mei, am si eu o nedumerire. Ar putea sa para ceva banal, dar eu cred ca nu este nici pe departe. Am constatat pe propria-mi piele ca impactul emotional este destul de ridicat. La mine, uneori pot sa treaca si doua-trei ore pana-mi revin din soc. Si nici dupa perioada asta, suta la suta. Plus ca am auzit de cazuri in care s-a lasat cu sechele si tulburari de comportament. De-aia as vrea s-o lamurim. Sau, cel putin, sa ma eliberez. Poate mi se intampla doar mie si, daca da, chiar ar trebui sa stiu. Sau macar sa semnalez, sa spun oamenilor ce se intampla si sa facem impreuna ceva.

Hai, ca sa nu va ma tin in suspans, in timp ce va intrebati daca nu am luat-o razna de tot. Pe scurt: fratilor, nu reusesc s-o inteleg p-asta cu flocii. Jur! Voi ati observat ca este imposibil, cand vine cineva in vizita, sa nu gasesti dupa el, ABSOLULT DE FIECARE DATA, cel mai mare si mai gros fir de par carliontat ce poate fi detectat si din avion de catre ochiul uman? Ramane ori pe marginea cazii, ori pe buza WC-ului (au fost semnalate chiar cazuri, destul de rare ce-i drept, cu aparitii in chiuveta).  Dar este regula absoluta cu valoare de teorema. Cred ca o pot si formula: orice vizita, pe o perioada suficient de lunga de timp incat sa includa si un mers la toaleta, se soldeaza INEVITABIL cu unul sau mai multi floci ai vizitatorului rataciti in baie!

Ca sa nu mai vorbesc si de un mic corolar. In sensul ca teorema poate fi extinsa pentru orice loc care include o buda sau macar gresie si faianta. Deci, care e treaba? Chelesc brbatii si in zona pelviana? Sau cum se intampla? Pentru ca exclud din start ideea de premeditare. Asta ar fi culmea, sa-si marcheze teritoriul aruncand ici si colo cate un floc. Sper ca nu suntem la nivelul asta. Eu, cel putin, va spun cu mana pe inima ca nu am simtiti niciodata vreaun impuls de a intreprinde vreodata ceva de genul.

Cert este ca am sesizat de ceva vreme fenomenul si, ca sa nu am constiinta incarcata, am ajuns sa ma epilez cand ma duc in vizita la altii (nu cand ajung la ei, incerc sa rezolv asta de acasa). Ca sa n-avem vorbe si ca sa fiu convins ca nu voi genera discutii. Deci, dragii mei prieteni, prin ale caror case imi mai petrec timpul, chestia aia carliontata in niciun caz nu era de la mine.

Intrebarea ramane aceeasi: de unde apar? Care este misterul lor? Si, mai ales, cum o rezolvam???

mihai_vasilescu_floci

sursa foto