769 cititori

Ice Age

Pentru ca azi e 1 Martie si, calendaristic, iarna s-a cam dus. Mi-am adus aminte cat ma panicasem prin luna Septembrie. Cand afara se umbla inca la bustul gol (da, stau in centrul Bucurestiului, dar la mine pe strada au inflorit minoritatile de alta etnie) iar astia anuntau la stiri cum ne vom caca pe noi de frig in iarna ce tocmai statea sa vina. Si, pentru ca de data asta cercetatorii britanici nu mai prezentau suficienta credibilitate, au dat-o pe cercetatorii rusi. Na, suna mai bine, ca ei sunt cu frigul, cu Siberia, cu astea.

Si cred ca nu a fost post de stiri care sa nu anunte ca ne asteapta urgia si prapadul. Urma sa vina, nici mai mult nici mai putin, cea mai friguroasa iarna din ultima suta de ani. Adica nu se mai vazuse asa ceva dinaintea tratatului de la Versailles. In Romania era regele Ferdinand cel cara avea grija de supusi sa nu dardaie prea tare, pe cand se mai vazuse ultima oara un astfel de frig. Glaciatiune si mai multe nu. Au dat stirea asta aici, aici , aici si in multe alte locuri.

Cred ca nu mai sunt nici rusii astia ce-au fost. Cel putin la nivel de cercetare. Iarna mai blanda ca asta nu tin minte sa fi avut in ultima vreme. A si nins un pic, sa nu fie monotona si in rest am ars-o pe la 5 grade asa, de zici ca suntem in Italia. Asta cand era frig, ca au fost si nouaspe grade pe ici pe colo. Mai era un pic si o taiam spre mare. Mda, astept cu nerabdare cea mai calduroasa iarna din ultima suta de ani. Sa te tii atunci.

mihai_vasilescu_glaciatiune

 

sursa foto

2 de păreri la “Ice Age

 1. Simplu: s-au luat după indieni:

  Indienii dintr-o rezervație izolată îl întreabă pe noul șef de trib dacă iarna va fi friguroasă sau blândă. Tânărul șef de trib nu e deloc familiarizat cu tradițiile străbunilor, așa că le spune să culeagă vreascuri și se duce apoi să telefoneze la Serviciul Național de Meteorologie.
  – Nu va supărați, știți cumva dacă iarna aceasta va fi friguroasă? întreabă el.
  – Așa se pare, i se răspunde.
  Șeful de trib le spune oamenilor lui să strângă mai multe vreascuri. După o săptămână, sună iar:
  – Sunteți siguri că va fi foarte frig?
  – Absolut siguri, zic meteorologii.
  Șeful de trib le spune oamenilor să strângă toate lemnele de foc pe care le găsesc. Peste o săptămână sună din nou:
  – E așa cum mi-ați spus? Trebuie NEAPĂRAT să știu dacă o să fie frig.
  – Va fi cea mai friguroasă iarnă din istorie, vine răspunsul de o siguranță dezarmantă.
  – De unde știți?
  – Pentru că indienii strâng lemne de foc ca la balamuc!

  P.S. Tare blogul… m-am apucat să-l citesc pe tot… de la început… d’asta mai comentez la postări vechi 😉

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.