Pentru ca azi e 1 Martie si, calendaristic, iarna s-a cam dus. Mi-am adus aminte cat ma panicasem prin luna Septembrie. Cand afara se umbla inca la bustul gol (da, stau in centrul Bucurestiului, dar la mine pe strada au inflorit minoritatile de alta etnie) iar astia anuntau la stiri cum ne vom caca pe noi de frig in iarna ce tocmai statea sa vina. Si, pentru ca de data asta cercetatorii britanici nu mai prezentau suficienta credibilitate, au dat-o pe cercetatorii rusi. Na, suna mai bine, ca ei sunt cu frigul, cu Siberia, cu astea.

Si cred ca nu a fost post de stiri care sa nu anunte ca ne asteapta urgia si prapadul. Urma sa vina, nici mai mult nici mai putin, cea mai friguroasa iarna din ultima suta de ani. Adica nu se mai vazuse asa ceva dinaintea tratatului de la Versailles. In Romania era regele Ferdinand cel cara avea grija de supusi sa nu dardaie prea tare, pe cand se mai vazuse ultima oara un astfel de frig. Glaciatiune si mai multe nu. Au dat stirea asta aici, aici , aici si in multe alte locuri.

Cred ca nu mai sunt nici rusii astia ce-au fost. Cel putin la nivel de cercetare. Iarna mai blanda ca asta nu tin minte sa fi avut in ultima vreme. A si nins un pic, sa nu fie monotona si in rest am ars-o pe la 5 grade asa, de zici ca suntem in Italia. Asta cand era frig, ca au fost si nouaspe grade pe ici pe colo. Mai era un pic si o taiam spre mare. Mda, astept cu nerabdare cea mai calduroasa iarna din ultima suta de ani. Sa te tii atunci.

mihai_vasilescu_glaciatiune

 

sursa foto