O tipa merge sa se angajeze la un magzin, iar dupa ce trece de interviu directorul ii spune ca politica magazinului este ca fiecare client sa plece cu produsul care i se potriveste cel mai bine. Cel de care are intr-adevar nevoie.

Ca sa-i arate cum se face, o duce sa vada cum procedeaza una din vanzatoarele cu experienta, sa observe cu atentie si sa stie ce are de facut. Peste cateva minute intra un mos:

– Buna ziua, as vrea si eu o pereche de manusi.

Vanzatoarea cea veche, extrem de amabila, incepe sa-l interogheze pe batran, conform fisei postului:

– Ce fel de manusi? De iarna? De box? De cauciuc? De sudura? De portar?

– Pai, manusi de iarna domnisora, de zapada si frig.

– Ok, deci manusi de iarna. Buuun, din ce sa fie? Din lana? Din bumbac? De piele?

Mosul, incantat de atentia acordata, se umfla tot si zice:

– Le vreau de piele!

– Piele naturala, piele intoarsa, piele ecologica? Sare tipa cu experienta

– Naturala, sa fie.

– Cu un deget sau cu cinci?

– Cu cinci.

– Imblanite sau fara blana?

– Imbalnite.

In cele din urma isi ia mosul manusile. Cand sa iasa din magazin, il abordeaza directorul si angajata cea noua sa-l intrebe daca e multumit de servire. Iar mosul confirma si le spune ca mai are un pic si zboara de multumit ce e.

– Sper ca ai inteles cum trebuie lucrat. Toti, dar absolut toti clientii, trebuie sa plece fericiti ca hodorogul ala de mai inainte. Gata, da-i drumul al tejghea si fa-i pe toti fericiti!

A doua zi, pe la pranz, directorul isi zice ca trebuie s-o observe un pic pe noua angajata. Si se ascunde dupa o perdea. Nu sta prea mult ca vede intrand un client ce parea foarte agitat.Tipul avea intr-o mana un capac de WC, in cealalta o placa de faianta si de gat ii atarna o busola. Se duce glont la vanza toarea ce noua, tranteste pe tejghea tot ce cara si zice iritat:

– Uitati, domnisoara, asta e capacul de WC, asta e nuanta faiantei din baie, tronul e orientat spre nord-vest, la buda mergem de trei-patru ori pe zi, curul vi l-am aratat ieri, ACUM POT SA IAU O NENOROCITA DE HARTIE IGENICA???

mihai_vasilescu_vanzator

 

sursa foto