Am vazut stirea si m-am frecat la ochi. Ce mama dracului sa caute un cangur, pe peronul garii din Arad? Initial am crezut ca a fugit de la gradina zoologica. Dar pe parcursul stirii m-am lamurit: in Arad nu exista gradina zoologica! Si atunci, ce naiba era cu animalul ala pe acolo? Bine ca m-a dumirit un nene intervievat. Cica „animalul sarea pe linia patru”. Pai ziceti bai asa. Cangurul ala nu fugea nicaieri. Pur si simplu voia sa iasa din tara. Se carase spre vest. De-aia era in Arad. Pai de ce nu l-au vazut in Mangalia sau la Botosani? Aud? Pai de-aia, ca voia o tara ca afara. Saracu’ incerca sa ajunga la Viena. Facea aceeasi confuzie, incurca Austria cu Australia. Nu poti sa-l condamni. Intrase in contact mai mult cu tineret d-asta studios, degraba picator de bac.

mihai_vasilescu_no-kangaroos

                                                                                               sursa foto

Treaba e ca l-au ginit controlorii. Cum sarea el asa linistit, din traversa in traversa, pe linia patru. Si l-au oprit pentru control. Pai cine e bai nene asta care utilizeaza infrastructura cailor ferate si nu cotizeaza, ha? Pentru spaga il oprisera. S-a speriat asta saltaretu’ de i-a stat inima. De-aia a murit. Ironic sau nu, dar cred ca nu intamplator pe pieptul lu’ nenea asta de-a fugarit cangurul, scrie mare „Legea”.

mihai_vasilescu_legea

Ori asta, ori l-au caftit aia de la politia TF. Pe motivul ca au fost „sariti” la spaga. L-au bagat in spate la duba si i-au dat. Sa simta. Numai la abdomen si ficat, sa nu lase urme. Pai ce asta face pe cosmopolitu’? Cangurii astia „nu stie ce salarii are ei”?

Autopsia zice ca ar fi murit in urma congestiei si a unui edem pulmonar. Aiurea! Poate voia sa spuna ca s-a congestionat de ras saracul, cand a auzit (cu ultimile puteri) ca vor sa-l duca la adapostul de caini din oras. Ba, voi va dati seama?!!! La adapostul de caini. Il bagau acolo in cusca. Pe principiul „are tot patru picioare si se mai si ridica pe labele din spate, fix ca Nero al meu. Ia uite, da si din coada…”. Io’ ma intreb daca gaseau un boa constrictor, ce mama naibii faceau cu el? Il duceau la pescari, ca fiind o rama uriasa? Bine c-au disparut pterodactylii, ca scapa naibii unul de pe undeva si-l puneau astia in insectar.

mihai_vasilescu_pterodactyl

sursa foto

Da’ ce sa ne mai miram. Acum cativa ani, la Sibiu, au omorat un tigru scapat de la Zoo, pentru ca nu au reusit sa foloseasca in mod corespunzator, pusca aia cu tranchlizante (stirea aici). Si atunci, mai  bine i-au tras un glont in cap. Daca stau sa ma gandesc si tigrul ala (de fapt era o tigroaica si o chema, din nou ironic…Mihaela) tot spre Arad o luase. Si ea voia o tara ca afara. Si noi o cam vrem. Numa’ sa n-o mierlim toti, ca animalele astea, tanjind spre mai bine si alergand pe „linia patru”…

mihai_vasilescu_tigru

P.S. As da orice, sa fi fost de fata cand au sunat oamenii de prin gara la 112, sa anunte ca: „Doamna, va sunam din gara. Voiam sa semnalam ca sare un cangur pe linia patru…alo…alooo…aloooo…doamna mai sunteti?”