Si a inceput si Marea Mituire. Asa cum numesc eu postul pastelui.Acum incep mirenii sa-i dea spaga lui Dumnezeu. Cel putin asa cred ei. Altfel nu-mi explic care e treaba cu diversele “abstinente”. De ce se apuca de postit oameni care in restul anului n-au nici o treaba cu subiectul?

Stiu, stiu, mi s-a servit explicatia ca “e bine si pentru sanatate sa tii din cand in cand post, ca mai cureti organismul de toxine”. Sunt perfect de acord. Dar de ce nu faci treaba asta la sfarsitul lui August., sau la inceputul lui Noiembrie? Pai va spun eu de ce. Ca daca tot te chinuiesti, macar sa vada Dumnezeu, nu?

Exact ca in povestea aia pe care o tot zice ciobanul care, din nefericire, e patron la Steaua. Cum era el in tinerete la bar la Melody si tot impartea bani la solisti si dansatori. Dar in stilul lui asa, cu strigaturi si mare tam-tam. Pana a venit un angajat de-al locului si i-a soptit ca e Militia Economica in local si daca vrea sa mai dea bani, sa o faca pe ascuns. Care a fost raspunsul lui Nea Jiji? “Pai cum sa dau ma bani, fara sa stie nimeni ? Atunci de ce sa le mai dau”?

mihai_vasilescu_gigi_satana

sursa foto

Fix asa gandesc si cei despre care vorbeam mai sus. Sa impuste doi iepuri. Daca tot curata organismul, de ce sa nu-i vada si Doamne-Doamne ca fac asta?

Cat despre cum contabilizeaza Dumnezeu care tine post si care, nu? P-asta as vrea sa mi-o lamureasca si mie cineva. Eu cred ca sta pe un taburet din ala cu trei picioare si noteaza:” ala a manacat carne”. Hop, si face o bifa in catastif. Asa, nu? Numai mie mi se pare hilar?

mihai_vasilescu_god

sursa foto

Si ca tot a venit vorba, care e treaba cu nemancatul carnii? Unde scrie in Biblie (cartea aia pe care a scris-o Dumnezeu personal, nu?) ca nu trebuie mancata carne? Ba, eu chiar stiam ceva cu “taierea vitelului cel gras, la intoarcerea fiului risipitor”. Sau vitelul nu-i carne?

Pe bune, am tot cautat o explicatie la treaba asta cu carnea. Si nu gasesc. Singura peste care am dat este de domeniul stand-up comedy-ului. Cica un organism indestulat este supus mai usor poftelor si desfranarii.

Eu as vrea sa-l vad pe ala dispus sa dea liber desfranarii, dupa o saptamana-doua avand ca mese: un piept de pui la gratar, un iaurt si un mar. Si astea impartite pentru toata ziua! Pare indestulator nu? Si sigur este, ca doar am constatat pe propria-mi piele, imediat dupa ce am slabit vreo cincizeci de kilograme.

Dar ce ne facem cu ailalti crestini? Catolicii? Care au avut Pastele acum vreo doua saptamani. Iar in perioada asta beau, mananca si…era sa mai zic eu ce fac. Ha? Cu astia ce facem? Or sa arda in iad toti? Impreuna cu toti ailalti locuitori ai planetei, care cred in orice altceva, dar nu in Dumnezeul ortodox? Pai eu ce sa inteleg din treaba asta? Ca sunt mai multi Dumnezei si fiecare are grija de supusii lui? Eventual stau de vorba intre ei:

– Ba, vezi ca ai mei au avut déjà pastele, sa nu te prind ca mi-i bagi in cazanele cu smoala, zice Dumnezeu al catolic, catre cel ortodox.

– Da, fraciuc, nu-i problema, lasa ca mai “ard” dintre necredinciosii lui Allah.

Numai ca “profetul” aude si nefiind prea “dus la biserica” se ia de ei:

–         Boate vrei sa ai brobleme mai! Nu te atingi de boborul meu de credinciosi! Altfel vin si bocnesc la tine, mai!

mihai_vasilescu_allah_god

sursa foto

Este ca asa va imaginati lupta de idei intre principalele credinte sau religii de pe pamantul asta?

Nu stiu in ce credeti voi. Si daca cineva se simte jignit cu ce am scris aici, imi cer iertare. Dar eu refuz sa cred in orice Dumnezeu propavaduit de biserica. Oricare ar fi ea.

Refuz sa cred regulile lor. Create tot de oameni, pentru supunerea si obedienta semenilor lor mai “saraci cu duhul”, dar foarte fericiti. Parca asa era, nu ?

Cat despre voi, cei care stati si salivati la mancarea de “dulce”, in ideea ca va vede cineva acolo sus, va dau eu azi in scris va chinuiti de pomana. Dumnezeu, chiar daca ar exista sub forma descrisa de biserica, ar cam fi cazul sa aiba treburi mai importante decat sa va numere voua imbucaturile!

Tineti pariul asta bigot, cu mine ?

mihai_vasilescu_preot_final

sursa foto