Azi, un bun prieten (si cititor al blogului pe care cu mandrie il pastoresc) mi-a facut ceva observatii in urma acestui post.  Mi-a reprosat, citez „atitudinea fata de gay si alti labagii”. Si m-a intrebat daca nu ar fi mai  bine sa nu judec pe nimeni. Sau macar sa fac glume neutre. Motivele lui erau ca: as putea pierde potentiali cititori, cu atitudinea asta. Sau ca si eu pot fi ridiculizat de altii. Eu i-am inteles perfect motivatia. Dar nu sunt de acord cu ea. Si o sa va explic.

Nu m-am apucat sa scriu avand in cap „goana” dupa cititori. Da, imi place ca ma cititi din ce in ce mai multi, dar nu sunt dispus sa fac nici un rabat pentru asta. Este blogul meu si vreau sa ma reprezinte pe mine, asa cum sunt. Nu vreau un blog „politically correct”. M-am gandit si eu la asta, dar nu cred ca ar fi corect sa scriu ceva, in functie de ce ar putea gandi altii. De ce sa fiu fals, cand pot sa nu fiu ? Prietenul meu imi mai zicea ca ceea ce am facut(scris) este o consecinta a limitarilor impuse de sistem. Nu cred asa ceva. Am cunoscut in viata asta cateva sute de homosexuali. De ambele sexe. Cu unii am fost chiar prieten. Nu am nici o intentie sa „dau” in ei. Dar atunci cand mi se par caraghiosi, o sa o spun. Mai ales ca (repet ideea) inflatia asta de iubitori ai aceluiasi sex, mi se pare un pic contrafacuta, un pic artificiala. Si in special la femei. Barbatii parca sunt un pic mai sinceri. Cand le place  treaba cu „lutul la deal” aia e. In schimb, la femei cred ca e un procent urias de „hipsterito-lesbiene-dar de fapt doritoare de  ciocan”, pentru faptul ca e mai trendy. Sau pentru ceva ce imi scapa mie. Ok, treaba lor.

Voiam sa spun ca, atunci cand o sa-i gasesc amuzanti sau ridicoli, asa am sa scriu despre ei. Exact ca despre cei „straight”. Adica de ce pot face misto de vreun heterosexual care face cine stie ce tampenie si de un gay, nu ? Doar pentru ca primul f**e persoane de sex opus ? No fucking way ! Ii voi trata absolut la fel, voi scrie cu maxima ironie despre toata lumea. Inclusiv despre mine. Daca citeste acest blog vreun homosexual (indiferent de sex) cu simtul umorului, sunt convins ca o sa zambeasca. Daca nu, sa fie sanatos. Dar voi spune intotdeauna ceea ce simt sau gandesc in momentul respectiv.

Ah, tocmai mi-a venit un exemplu bun. Fiica-mea are prieten. Sunt impreuna de mai bine de un an. Tatal baiatului este preot, da ? Am cel putin doua articole in care fac misto de biserica. Si sansele sa citeasca „viitorul cuscru” sunt foarte mari. As fi putut sa evit subiectele de gen. Dar nu am facut-o. Nici macar nu m-am gandit la asta. Acum mi-a dat prin cap.

Asa cum, alt bun prieten, mi-a spus ca nu ar fi publicat niciodata postul de azi dimineata. De ce, nu ? E o experienta de viata. Asta mi s-a intamplat, asta v-am povestit. Nu gasesc nimic nelalocul lui. Daca eu i-as fi propus aluia asa ceva, poate ma mai gandeam. Dar nici asa, nu garantez ca nu il scriam.

Am si povesti care ma pun intr-o lumina proasta. Or sa vina si ele. Sa „ne radem” si de mine.

Cam asta am vrut sa clarific. Poate gresesc, poate nu. Dar e atat de placut sa faci greseli noi, in loc sa le repeti tot pe cele vechi.

mihai_vasilescu-politically

Hai ca maine e miercuri.