A fost de-ajuns să ne arunce un ciolan şi ne-am luat la „harţă” pentru el, uitând scopul pentru care de marţi seara suntem toţi afară, pe străzi. Un ciolan numit „Preşedintele invită liderii societăţii civile la discuţiile de la Cotroceni de vineri”. De ce vineri? Pentru că aşa vor „ei”? Dar când am ieşit în stradă i-am întrebat pe „ei” dacă avem voie? Şi atunci de ce sună ca şi cum ne-ar pune condiţii şi ne-ar da ultimatum? De ce?

Suntem la un pas să pierdem şi încă nu ne dăm seama. E păcat, e atât de trist că-ţi vine să urli. A doua oară nu cred că ne mai întâlnim cu şansa asta imensă. Cu şansa de a-i vedea cum dau speriaţi din colţ în colţ, cu şansa de a putea chiar să facem ceva pentru ţara asta, cu şansa să schimbăm sistemul ăsta împuţit şi corupt până în măduva oaselor.

Ieşiţi în stradă oameni buni, ieşiţi cât încă mai aveţi pentru ce. Ieşiţi în stradă chiar dacă nu vă regăsiţi pe listele tembele care au circulat pe Facebook. Ieşiţi în stradă, chiar dacă vine weekend-ul! Ieşiţi în stradă tocmai pentru că vine weekend-ul! Să aibă şi „ei” unul de foc, aşa cum am l-am avut noi pe cel de săptămâna trecută. Să simtă că nu ne-au „făcut” şi suntem încă acolo. Oameni buni, dacă intrăm în casă acum, am ieşit degeaba în celelate zile. Şi ne vom uita la televizor încă o data (a câta oară?) cum „ei” vor hotărî ce e mai bine pentru noi.

mihai_vasilescu_piata_universitatii

 

Foto credit