Pe care le facem toți, dar doar când le comit alții considerăm că sunt nesimțiţi sau inconştienţi.

Cred că cea mai frecventă este cea cu depăşirea coloanelor pe linia de tramvai, pe contrasens sau pe banda pentru virat la stânga, încercând apoi să te bagi în faţă. Absolut de fiecare dată când se întâmplă asta şi mă nimeresc să fiu eu cel care ar trebui să-i las să „intre”, iese cu scandal. Şi absolut de fiecare dată aud din maşina cealaltă cât de muist sunt. În sinea mea le acord circumstanţe atenuante celor care o comit. Pentru că până să renunţ complet la mişcarea asta şi mie tot expresia respectivă îmi venea instant în minte: „de ce nu m-ai lăsat şi pe mine, bă, muistule? Nu vezi că mă grăbesc?”. Evident, eu aveam dreptul să mă grăbesc.

De băutură mai are rost să vorbesc? Toţi ceilalţi care se urcă băuţi la volan sunt nişte inconştienţi demni de dat pe mâna poliţiei. Totul e să nu ţi se întămple ţie să vrei să conduci după nişte lichid cu grade, că atunci sari imediat de cur în sus: „hai, frate, că am băut doar trei beri, abia ce mi s-au ascuţit refelxele. Păi eu abia de la cantitatea asta devin competitiv”.

„Ia uite-l pe jegosul ăla cum a trecut pe roşu. Huo! Ruşine, bă!”. Vă sună cunoscut? Dar asta? „Hai, hai, că e galben. Futu-i, na, că s-a făcut roşu. Las’ că apuc şi eu să trec până se face verde în partea ailaltă”.

Chestia cu „eu nu blochez intersecţia” ţine exact până la: „ce vrei, dom’le, când am intrat în intersecţie era verde”.

Şi, desigur, încercarea să ieşi de pe o străduţă laterală în drumul principal. Care aduce bine de tot cu bancul ăla mereu actual: „muia e o chestie mişto, dar depinde de care parte a p*lii te afli”. 

Cam astea mi-au venit în cap, dar azi nu vă puteti baza pe mine. Abia văd monitorul de la cum imi lăcrimează ochii. Aşa că ma bazez pe voi, sunt convins că o să mai găsiţi câteva şi facem un „later edit” la textul ăsta.

mihai_vasilescu_bataie_soferite

sursa foto