Eu îmi scriu textele noaptea şi, ca să nu mă plictisesc, îmi behăie în cap un post de radio d-ăsta comercial. Ei bine, aseară am cedat nevos. Băbăiatule, voi aţi ascultat vreodată piesa căcatul ăla pe care-l cântă (mă rog, e o chestie cu sunete, cam mult zis „cântă”) Corina, fostă Ciorbă, actuală Bud? Ce are, frate, fata asta de scoate numai idioţenii monstruoase? Ba chiar, aş putea să zic că porcăria de la care m-a luat capul data trecută e parfum pe lângă asta.

Ia fiţi atenţi aici.

Știe să te dea gata
Nu o vrei pe alta
Arată bine toată
E bună de tot

Parcă existau vreo trei-patru feluri de rimă. Îmbrăţişată, împrecheată, înrucişată şi albă. Ei bine, fata asta a inventat încă unul: rima cretină. Se poate admira mai sus. Unde a reuşit performanţa să rimeze „gata” cu „alta” (surprinzător, aş zice) şi „toată” cu „tot”. Perfect!

Ți se pune pata
Dar ți-e frică de tata
Are ochii verzi fata
Și nu poți să o deochi

Ce treabă are domnu’ Ciorbă ăl bătrân în toată treaba asta? Adică tatăl cantautoarei. Sau nu aşa se înţelege?

N-ai cum să ghicești ce vârstă are
În secret, crezi că e nemuritoare
Te gândești la ea, când ești singur
Crezi că îți face vrăji, dar nu ești sigur

De ce căcat ai crede că ai dat de-o pi*dă nemuritoare? Cu ce te ajută treaba asta în viaţă? Iar chestia aia care se întâmplă când esti singur şi te gândeşti la ea, se cheamă o ţâră altfel, nu vrajă. În popor i se zice „labă”.

Cuminți sau un pic golani
Frumoși sau cu prea mulți bani
Englezi sau americani
Toți vor fete din Balcani

Un singur lucru se desprinde de aici, bărbaţii din lumea Corinei, fostă Ciorbă, actuală Bud, se împart în două categorii mari şi late: frumoşi sau cu bani. Bărba-su o fi sărac?

Te scapă de belele
Chiar și de blesteme
Nu ai vise rele
Când dormi lângă ea

Cine, frate, cine te scapă?

Te vor și alte fane
Dar parcă sunt banale
Nici ție nu îți vine
Să crezi că e a ta

După ce citeşti asta ai o singură scăpare. Intri pe pagina lui Tony Poptămaş şi te adăpi de acolo cu inteligenţă pură ca să uiţi.

Urmează iar tâmpenia aia de refren care îndeamnă la păcatul malahiei. Nu-l mai scriu încă o dată, ca să nu mi se usuce mâna.

Dar, abia de-aici încolo este halucinanat. Strofele de mai jos sunt grohăite de unu’ care-şi zice Skillz şi care sunt convins că noaptea se visează Puia. Ţineţi-vă bine!

Asta e țara lu’
Becali și a lu’
Capatos și Mutu
Unde stau și eu și tu

Să rimezi „lu'” cu „lu'” deja devine o nouă bornă, un etalon. De-acum toţi se vor raporta la această performanţă, uşor eclipsată doar de dezacordul din al patrulea vers. Bă, Skizzo, „stăm”, dacă suntem mai mulţi de doi.

Skizzo ambasador
În țara fetelor
Minorele sunt arrgh
Într-un stil major

Mind-fucker! Jur că nu reuşesc să comentez, pentru că sunt total depăşit şi nu înţeleg nimic.

Fata muncește
Uite cum crește
Toți la pescuit
Că țara e-n formă de pește

Hai că aici a nimerit-o. Harta României chiar seamănă cu un calcan uriaş. Dar ce p*la mea legătură are cu ce zice el acolo?

Băieții în Spania
Fetele-n Italia
Bani ca-n America
Aici în România

După strofa asta m-am dus la bucătărie şi mi-am strivit buricele degetelor în tocul uşii. Nu pe toate dintr-o dată. Le-am luat pe rând, uşor-uşor, ca să simt.

E frumoasă, dar se uită urât
Nu e Dracula, dar te mușcă de gât
Ea e Ana, ea e Ioana, ea e Bia
Perfecte, când le scrie pe spate
Made in Romania

Nu, serios, cum ai vrea să se uite la tine. Te-ai auzit vreodată cântând? Ce-ai vrea, să te aplaude? Zi merci că nu te-au omorât cu pietre. Iar p-aia cu muşcătura de gât eu zic s-o laşi jos că măcăne.

După care, tot coşmarul ăsta pe note se încheie cu refrenul înciudat al doamnei Bud, fostă Ciorbă, care se mâţâie pe motiv că bărbaţii frumosi n-au bani.

Gata, m-am răcorit. Aveţi mai jos capodpera.