Dacă tot s-a dus vara, am și eu o curiozitate.

Cei mai vechi pe aici știți că eu sunt genul ăla care nu suportă frigul, dar iubește căldura. Dacă mă pui să aleg între minus 20 de grade și plus 40, voi alege cu ochii închiși a doua variantă.

Eiii, și-aici vine surpriza pe care n-o anticipam nici eu cu două luni în urmă: simt că vara asta, care tocmai s-a dus, a fost un pic prea mult până și pentru mine.

Eu, care ieșeam la plimbat sau alergat la temperaturi de peste 30 de grade, am simțit că vara asta mi-a adus oleacă de disconfort în viață. Au existat zile când am preferat să stau în casă, deși aș fi avut chestii de făcut, doar că să nu ies în căldura aia înăbușitoare de afară.

Am fost de două ori în Grecia, o dată în iulie, patru zile, și încă o dată în august, șapte zile. În toate cele 11 zile temperaturile din Grecia au fost simțitor sub ce se întâmpla acasă.

Grecia, da? Țara aia despre care se spune că te coci dacă te duci în orice altă lună în afară de septembrie. Anul ăsta puteai să mergi oricând, ca veneai gata copt de acasă.

De altfel, aproape de fiecare dată când m-am mai nimerit în fața televizorului pe la prognozele meteo, mă uitam uimit cum în toate zonele Europei recunoscute pentru căldură și soare, temperaturile erau sub cele din România.

Nu tot timpul, dar de cele mai multe ori vedeam că pe Coasta del Sol sau mai știu eu pe unde prin Portugalia, mereu erau comunicate două-trei grade sub ce aveam acasă. Și cumva mi se pare complet aiurea să mă duc la Marbella și să fie mai răcorică decât la Ploiești, în plină vară.

Nu mai continui, c-ați prins ideea, dar o să vin cu întrebarea: toate astea sunt din cauză că îmbătrânesc eu? De-aia am simțit canicula mai acut? Sau și la voi a fost la fel?

sursa foto: freepik.com