După ce am încercat ieri să aflu ce rută să aleg spre Grecia, încă o dată mi-am pus întrebarea: cum plm reușește țara asta să supraviețuiască, cum de nu intră în colaps?

Fiecare zi care trece, fără ca țara asta să intre în moarte clinică, este un soi de miracol.

Lipsă totală de informații, nimeni nu știe nimic precis, oamenii doar își dau cu părerea pentru că nimeni nu are de unde să se informeze în mod real.

Le mulțumesc celor care au încercat să mă ajute, chiar au reușit să mă facă să iau măcar o decizie fermă: în niciun caz nu plec pe la Giurgiu – Ruse. Doamne apără și păzește, informații mai contradictorii și lipsite de sens nu știu dacă am văzut vreodată.

Oameni care au ajuns la punctul de trecere la aceeași oră, în aceeași zi, au așteptat de la 45 de minute, la 4 ore. Explicațiile fiind complet năucitoare: dacă o luai prin oraș așteptai mai puțin decât pe centura ocolitoare. Ceva mai lipsit de orice logică, dar în deplin acord cu tot ce înseamnă România, rar mi-a fost dat să aud. Și când zic despre patru ore, nu bag de la mine, am văzut filmări de la fața locului.

Prin urmare, am decis că nu vreau să-mi forțez norocul (nu am nervi pentru așa ceva) și că nu vreau nici să testez dacă rezist patru ore, la o coadă de mașini, fără să ajung la nebuni. Mă voi duce pe la Calafat – Vidin și văd eu ce se întâmplă. Dacă e coadă kilometrică și acolo, mă întorc acasă.

Am exclus pentru moment și singura variantă, cu bacul, viabilă. Tot din comentarii, de la unul dintre voi, am aflat că la Călărași există și o linie de ferry privată care n-are treabă cu bacul din zonă. Dacă găsesc nenorocirea de pe lume la Calafat, sunt decis să folosesc ferry-ul ăsta la întoarcere.

La dus nu l-am luat în considerare pentru că teoretic ar fi timpul mai lung cu o oră. Vedem ce găsesc la Calafat și-n funcție de asta decid ce fac la întoarcere. Cert e că de plecat am plecat.

Oricum ar fi, voi documenta și experiența de la dus și pe cea de la întors, c-am văzut că sunteți mulți care vreți asta.