Hai să vă spun o treabă.
Până acum am fost cazat la hoteluri foarte mișto. Zic de drumul ăsta către Euro, nu în general.
La Oradea am stat în hotel de patru stele, nou-nouț, era dat în folosință de câteva luni. La Cracovia tot hotel de patru stele. La Varșovia avea doar trei, dar era foarte cool. La Gdansk, tot trei stele. La München bine c-am scapat fără să fac hepatită, Acum sunt la Köln, unde din nou are patru stele (spre cinci).
De ce v-am spus toate astea? Uite din acest motiv: aici, la Köln, este primul hotel care are în cameră espressor, în rest, niciunul dintre toate hotelurile în care am stat nu avea în cameră vreun aparat, vreun device cu care să-ți poți face cafea dimineața (și sunt absolut convins că nici hotelurile care vor urma nu vor avea).
Desigur, la toate puteai să bei cafea la micul dejun, doar că, ce sa vezi, eu mă trezesc cu măcar o oră mai devreme de orice mic dejun de hotel. Pentru că mă culc devreme, mai ales când sunt singur, mă și trezesc devreme, la 6:00 sunt în picioare.
Și nici măcar nu e asta singura problemă vizavi de micul dejun, mai există una: nu pot să mănânc atât de devreme. Eu dimineața beau doar cafea, nici nu mă pot uita la mâncare până după ora 11:00 încolo. Prin urmare, aș plăti micul dejun doar pentru cele două-trei cafele fără de care nu mi-o ia creierul din loc.
Păi nu credeți c-ar fi cam scumpe cafelele alea? Că micul dejun în hoteluri fancy are și prețul la fel de fancy, să știți. La Cracovia m-am uitat special să văd cât costă: 18,30 euro. Făceau reducere la 17:00 euro dacă le dădeai adresa ta de email s-o bage în baza lor de date.
Nu știu ce credeți voi, dar mie mi se pare cam multișor să plătesc 18 euro pentru trei cafele. Nici măcar la Otopeni, în aeroport, nu costă 6 euro o cafea. 😊 Eu înțeleg că în vacanțe se cheltuie muți bani, dar parcă nici să-i arunc pe fereastră nu-mi vine.
Concluzia? Sunt plecat de 13 zile de acasă, adică 13 dimineți în care aș fi dat din colț în colț, cu creierul fumegând după niște cafea. Cafea pe care nu aș fi avut de unde s-o iau la orele la care mă trezesc, iar eu nu pot să funcționez fără. M-am lăsat până și de fumat, dar la cafea n-am renunțat niciun moment.
De-aia, prieteni, vin și vă mai spun încă o dată că espressorul meu Tchibo Cafissimo Pure+ este una dintre cele mai bune investiții pe care le-am făcut vreodată. Pur și simplu mă salvează în toate diminețile, oriunde m-aș afla. Nu există să plec undeva cu mașina și să nu-l iau cu mine. E primul lucru pe care-l pun la ușă în seara în care-mi fac bagajele, să nu cumva să-l uit a doua zi când plec.
Ca să înțelegeți și mai exact ce spun, la hotel, la Oradea, l-am scăpat pe scări. Pe espressor, zic. Mă rog, îl țin în cutia lui (e concepută special să-l transporți ușor în ea) unde are și un înveliș de carton care amortizează șocurile.
Dar în secundele alea când mă uitam la el cum se rostogolește pe scări, știți care a fost primul gând care mi-a venit? Ce bine că sunt mallurile deschise duminica, să mă duc să-mi iau altul dacă ăsta s-a făcut praf.
Nu se făcuse, merge, n-are nimic. Dar de plecat la drum fără espressor nu plecam nici mort. Băutorii de cafea vor înțelege exact ce-au citit, ceilalți vor ridica din umeri.
Atât pentru moment.
Sunet dulce. Cum sa te trezesti altfel?
Asta e si problema mea cand plec in vacanta….ce fac dimineața la 6 cand ma trezesc ca fara cafea nu functionez…
Și lumea nu înțelege că n-am chef să mă trambalez la micul dejun, în ideea că e deschis, doar ca să-mi iau cafea. Păi nu e mai simplu să apăs doar pe un buton în cameră?
Eu sunt dintre aia care intelege 🙂
Dozatoare de bere portabile n-or fi ?
Comentariu beton!34
Ei, nu.
Sunt.
Diferența între oameni rafinați și primitivi proaspăt civilizați. Eu mă descurc excelent cu pliculețe de ness. Bine, nici n-aș avea nivelul de pasiune necesar să car un esspresor în rucsac pe coclauri, dar chiar și în situațiile descrise de Mihai, la fel procedez. Apucături de sălbăticie.
Comentariu beton!14
Am încercat o singură dată să beau ness din ăla la pliculeț din camera de hotel. Era înainte să am espressorul. Doamne apără și păzește, n-am putut să-l beau deși creierul meu emitea sos-uri disperate după cofeină. 🤷♂️
Am băut Amigo pentru 2-3 vieți înainte de ’89… Am alergie numai când mă gândesc la ness. Prefer să nu beau nimic până dau de o cafea adevărată. Și asta în condițiile în care beau minim 5-6 cafele zilnic. Azi sunt la a patra până la ora 12 și ziua e tânără… 😀
Până să se inventeze minunile astea plimbam după mine un fierbător/termoplonjor (în mezozoic) apoi un Kettler ( cană fierbător) . Minunată creație și minunat om cel care l-a inventat, recunoștință veșnică cum s-ar zice.
Comentariu beton!22
Noi facem asta și în zilele noastre! 😀
Am un mini kettle pe care-l car dupa mine de vreo douaj’ de ani (daca nu mai bine). Nu plec fara el. Si acum si o cafetiera cu sita (nu stiu cum ii zice) ca sa scap de zat. Oricat bagaj as avea, lor le fac loc.
aceste sunete ne face plăcere; tocmai ce le-am auzit și live!
haidipa, mă duc la recorder via zoso, că e marcel vedetă…
Ca sa nu mai spunem ca, in niciun caz, nu poți compara cafeaua de la restaurant cu ce faci tu cu manuta ta.
Ei, acuma sa nu mergem chiar pana acolo…!
Aparatele de cafea profesionale fac o cafea mult mai buna decât astea „pentru acasă”.
Secretul este într-adevăr sa fie instruit personalul cum sa le folosească.
Eu am luat o teapa la un bar fancy unde am văzut o mașină din aia super profi, am cerut un espresso si a fost atât de „ars” încât mi-a pierit tot cheful de cafea.
Io nu cafea, dar ceai. Caut intentionat hoteluri care sa aiba expressor si fierbator. Plus frigider. O singura data am nimerit intr-un hotel din asta in Namur care nu avea de nici unele. Si mai eram si in plina pandemie. Trebuia sa cerem jos la receptie si sa le luam in camera. Dezastru nu alta.
Nici eu nu imi iau mic dejun pentru ca nu pot manca nimic pana spre pranz. Nici cand merg in business trip uri pe banii lu tata Shell nu iau camera cu mic dejun, pentru ca ar fi bani dati pe geam. Norocul meu ca hotelurile listate in Concur, platforma companiei de unde ne rezervam hoteluri, 99% din ele pt ca sunt de business au expresor in camera drept pentru care bag 2 cafele la 6 dim si la 7 sunt fresh pregatita de munca.In vacante iau mic dejun pentru copii, si atunci in functie de program ca daca suntem mult in miscare si tre sa plecam f dimineata prefer sa le dau mic dejun pe undeva pe afara ca nici ei nu mananca imediat cum deschid ochii.Hai Romania!
Eu știu că sunt zgârcit, da’ 18€ pentru un mic dejun?! Înțeleg și inflația, dar parcă prea au sărit toate prețurile la niveluri care cam duc spre lăcomie.
La hotelul la care sunt acum e 23 de euro micul dejun. 😲
La 23 de euro, mancarea e suflata cu aur🤑. Daca mananc acelasi meniu acasa, nu ma costa mai mult de 3 euro. Verificat. Sau poate ca mananc eu prea putin in comparatie cu altii🤷♀️. Adaugi servirea si locatia, dar 20 de euro? Mi se pare cam mult.
Merg des in Grrmania. De obicei au la receptie un aparat de facut cafea sau mai multe prin hol. La orice ora daca le ceri au cafea. La hotel de 4-5 stele iti aduce in camera, indiferent de ora.
Am vazut tendinta sa nu mai puna in camera aparate care fac zgomot – frigider, ap cafea. Este pe hol afara din camera un ap de gheata/galeata daca vrei berea rece.
De ce să mă duc să umblu pe la recepție să cer cafea, dacă pot să nu? Ca să nu mai zic ce fețe fac toți când le ceri TREI cafele mari. Cam atâtea beau eu ca să pot functiona.
Poate fețele sunt de genul „Numai 3? La statura dumneavoastră impozantă, ne-am fi așteptat la cel puțin 5.”
Comentariu beton!19
@Mihai, pentru ca aparatele fac zgomot si pot sa deranjeze vecinii din celelalte camere. In plus e un risc mai mare sa se faca mizerie in camere, accidente se intampla.
Normal nu ar trebui sa bea nimeni cafea in prima jumatate de ora dupa ce se trezeste. Efectul e doar eventual psihologic, real blocheaza doar procesul de „trezire” normal. Probabil de asta ai nevoie de 3 cafele. Prima te impiedica sa te trezesti natural, si a doua-treia pompeaza dopamina/adrenalina la loc.
Am râs. Deci la hotelurile de 5 stele nu prea îi interesează de zgomot și mizerie, nu? Pentru că TOATE au espressor în cameră.
Eu is zombi 2 ceasuri dupa ce fac ochi, indiferent cat de mult si bine am dormit. Oare cum ar fi sa apar la receptie in pijama, cu ochii carpiti si parul valvoi (presupunand ca as fi in stare sa nimeresc scarile/liftul)? Doua cafele sant ratia matinala minima, dupa care creierul meu incepe sa se dezmorteasca. Eu n-am Tchibo, ci un alt brand, cu design aproape identic, la care merg doua tipuri de capsule dar si cafea pulbere, in situatia in care raman fara capsule. Ca si la MV, espressorul meu ma insoteste oriunde plec pentru mai mult de o zi, cu masina, evident. Nu imi place ness si nici nu mananc nimic inainte de ora 13-14, deci exclus sa platesc un mic dejun doar pentru cafea. E un mic lux (pentru care ii multumesc din nou lui MV, care mi-a dat ideea, parca vara trecuta, ca si eu sufeream crancen in diminetile fara cafea), lux la care tin si care nu deranjeaza pe nimeni.
Da nu puteau și ei să-l facă de o culoare care să se asorteze cu cana?!
ros-albastru, nu te-ai prins, este?
Comentariu beton!12
bună treabă cu espressorul. există și unele portabile, mici, care nu necesită curent. eu nu prea beau espresso, m-am obișnuit cu cafea la filtru, drept urmare car după mine un french press.
Eu mă trezesc anume pentru micul dejun de la hotel în majoritatea țărilor în care merg (și acasă în weekend tot pt md mă trezesc :)) ). Adică iau anume camera + mic dejun că dacă n-am micul dejun, nu mă trezesc la fel de devreme, apoi mă enervez că am pierdut prea multe ore din ziua de plimbat cu dormitul.
Cafeaua o beau după ce mănânc.
Înțeleg perfect,așa fac și eu ,cu espresso Tchibo in toate concediile! Acum problema și marele stres e că zburăm 😔,cum să-l pun ?! Sper doar că o să se întâmple minunea sa existe în cameră 🙏☕
Exact d-ăsta i-am luat maică-mii doar pe alb. A baut o cafea „Caffè Crema Kräftig” ș-o pus kotyogóu’-n dulap pentru totdeauna.
Acuma numa’ d-asta bea dimineață. După masă mai bea una fără cofeină și aia e.
☕☕☕
@MV: s-o fi văzut ce îndărătnică o fost: că ea nu bea pastile, că aia nu-i cafea, că nicăieri n-o băut cafea așa bună ca kotyogóu’ ei.
Până la prima înghițitură. Nu i-o venit să creadă că gustul era identic. D-atunci nu-l mai lasă. 🤷♂️
Fix așa ar fi zis și maică-mea.
Bre, bre, ce oameni p-aci!
Nu stiu cum o fi sa bagi cafeaua aia direct in stomacul gol… brrr. Eu incep cu fructe, in delegatii, concedii car dupa mine mere, ca sa fiu sigura ca am fructe dimineata, in caz ca nu gasesc sa cumpar loco altele mai bune, mai fresh, mai alea-alea. Dupa fructe, bag mic dejun obligatoriu – ca e bogatie cu omlete si bufet cald, rece, patiserie si alte dichisuri, ca e un croisant chior sau un sandvici modest, dar trebuie sa fie ceva. Abia apoi vine cafeaua. Si daca toate astea se intampla inainte de ora 7 e perfect.
Fiecare cu dileala lui, aia e.
Comentariu beton!15
Si eu sint la fel! N-as putea bea cafeaua pe stomacul gol, ca m-ar lua cu ameteli de numa’! Dar nici micul dejun fara cafea n-ar merge!
@Catherine: dac-aș începe ziua cu fructe, aș sta pe budă juma’ de zi.
dar nu e pe stomacul gol, Doamne-ferește; întîi se beau cele 2 pahare reglementare dă apă și abia apoi vine ristretto fără zahăr…
și iarba dracului
Comentariu beton!12
La Sozopol găseam doar bere și sucuri la recepție. Îți dai seama, panarama asta de Tchibo a fost vedeta sejurului, păi cum să nu bei o cafea dimineață și să te uiți la mare? 🙂
Deci a avut dreptate nevastă-ta! 💪
Deci da. Cred că turbam să ies în fiecare dimineață să cumpăr cafea chiar dacă magazinul era la maximum 100m de hotel. Dimineața se bea cafea și se fumează, nu se bântuie pe coclauri 🙂 Îl iau și data viitoare cu noi, nu se mai pleacă fără el.
Sunt hoteluri în zonele de aeroport care au micul dejun de la ore acceptabile. Am descoperit asta la Frankfurt la H+ Hotel lângă aeroport, mic dejun fabulos la vreo 12-13 euro, dacă îl plătești din rezervare, deschide la 6:30. Eu funcționez la fel, pe câteva cafele dimineața, dar în plus îmi place să-mi încep ziua cu stomacul aranjat. De obicei până seara nu mai apuc să mănânc. Recomand hotelul ăsta pentu tranzit, este aproape de ieșirea din autostradă și are un raport preț/servicii excelent.
Tot a hotelul ăsta am pățit acum vreo 5 ani să ajung noaptea tărziu și să constate recepționerul că îmi crăpase cardul. Atâta răbdare n-am văzut ca la turcul ăla în viața mea. A încercat de vreo 4-5 ori să facă plata, doar-doar s-o întâmpla vreo minune. Era singurul card pe care aveam bani. Norocul a făcut că nevastă-mea avea un card la aceeași bancă, card pe care evident nu avea niciun ban, și am reușit să fac un transfer, alfel dormeam în parcare… Morala: nu contați niciodată pe un singur card, eventual să aveți și o rezervă de cash. Pățăști…
Plecam in concediu si merem pe coclauri, asa ca 320 lei cu premium collection, versiunea pe rosu, sa fie primit (maine :p). Thx de aducere aminte Mihai 🙂
❤️
Cât ați plătit taxa de oraș?
Eu nu mănânc pe stomacul gol. Și nici cafea nu beau 😂😂😂
Am întâlnit și în Romania la Balvanyos și la Novum by the sea espressoare in camera, ambele aveau de la Nespresso cu vreo 4 doze alocate pe zi, sa fie primit.
Daca o sa cititi liste de ce afaceri sa nu te apuci sunt doua cap de lista: hoteluri si restaurante. Multe hoteluri abia se mai tarasc chiar si cu 20 de euro micul dejun. 🙂
Păi poate de-aia? Că e 20 de euro? Nu știu, nu mă pricep, dar poate are o legătură cu explozia prețurilor din ultimii trei ani? Poate toți suporterii pe care i-am văzut dormind în gară la Köln și-ar fi luat cazări dacă erau mai jos prețurile. Uite, mi-ai dat o idee de temă. Sper să n-o uit până mă întorc acasă.
Bai, nu stiu, eu pe afara in Europa nu cred ca am vazut mic dejun mai ieftin de 7-9€/pers, prin Grecia, Muntenegru si asta extrem de rar.
In general media e pe la 15-18€/pers, dar am dat si de exceptii gen 36-45€/pers pe la niste Marriott, Hilton, Fairmont. Ba, prin State, la preturile astea si adauga si niste taxe.
Astea sunt preturi intalnite in ultimii macar 10 ani, daca nu mai mult.
Azi, cu inflatiile astea, 20€ poate e un picutz peste medie dar nimic iesit din comun. Si restaurantele hotelurilor sunt full la mic dejun, chiar si la pretul asta, pentru ca dincolo de mancarea in sine, hotelul se simte misto ca o experienta completa (cu gym, masaj, sauna, cina tematica si ce-o mai avea de oferit).
Eu nu pot să beau cafea pe stomacul gol, ca atare în concedii iau întotdeauna cameră cu mic dejun. Să mănânc zdravăn dimineața, că până seara cine știe ce se mai întâmplă (de exemplu la congrese nu se mai dă nici măcar un sandwich amărât). Așa că mănânc în liniște, beau câte 2 cafele și un ceai..pe modul relax. În schimb îmi place când camera de hotel are fierbător, să îmi fac seara câte un ceai, mai ales când ajung târziu iarna.
O fază amuzantă a fost când am stat la o pensiune în Roma. Avea pe hol o masă cu tot felul de gustări dulci (croissante, prăjiturele, etc) și un espressor clasic. Adică unul acționat manual cu o manetă. Ne-am chinuit maică-mea cu mine să împingem la ea, Sisif era mic copil pe lângă noi. Ne-a salvat tipa de la recepție, pentru care maneta din iad era ca un fulg. Ne-am savurat apoi îndelung așteptatul espresso, care ne-a dat daună totală. Era mult prea tare față de ce eram noi obișnuite..
Face si Pepsi Twist? 🤭 Cred ca tre sa ma dau si eu pe cafea, ca am explodat de niste ani si nu-i a buna. Asta cu mancatul devreme o am si eu, dar in jur de 9 deja pot sa halesc fara probleme. Insa trezitul la 6 nu il inteleg 😳 Doar bunicii mei, Dumnezeu sa-i ierte, se trezeau asa devreme. 😆 Asta pt ca aveau treaba in gospodarie si pe camp.
daca la 3 cafele mari nu e macar o tigara mica.. degeaba e cafea :))
Pe la toate hotelurile pe unde am stat puteai sa iei o cafea de la bar, nu neaparat de la micul dejun. Na, probabil am avut noroc. Nu m-as cara cu espressorul dupa mine.
In rest boulangeriile prin Paris se deschid devreme si majoritatea au cafea
Și barul era deschis la 6:00 dimineața?
MV, subscriu total…cum să-ți începi ziua fara cafea? De la două căni în sus, bineînțeles…Eu am un compatibil Dolce Gusto, n-a apucat inca sa plece de acasă, dar sigur îl iau cu mine la prima ieșire.😉
https://therefresh.ro/magazin/cadouri/coffee-lovers/wacaco-barista-nanopresso-red-case/?utm_source=Google%20Shopping&utm_campaign=Google%20Shopping&utm_medium=cpc&utm_term=15603&gad_source=1&gbraid=0AAAAApojmVZ5UALCDBWSeMSve2kDQd03a&gclid=Cj0KCQjwj9-zBhDyARIsAERjds3Xhm9XqzPFQV5sgFnN6WH92XOduu22v8nAWRn4i3Y_MIG2g5ec1YwaAjEmEALw_wcB
Cea mai buna investitie pentru calatorii!!!