Salutare tuturor și bine ați revenit! Aveam o intruducere cu ceva, nu mi-a plăcut cum am dat-o, o să o refac, probabil, și o să o pun data viitoare. O să o dăm direct pe muzică.

News:

🆕 Melissa și Fabienne Erni, împreună în noul clip al celor de la THE DARK SIDE OF THE MOON. Dacă nu ești fiert pe metalul greu așa ceva este ambrosie pentru urechi.

🆕 HALOCENE unii dintre oamenii cu vechime pe scena metalcore-ului, cu un nou clip foarte mișto.

🆕 FEUERSCHWANZ urmează acceași traiectorie ascendentă,  ca și colegii lor de țară, Powerwolf, muzică ascultabilă, clipuri făcute profi. Kudos. Multă muncă aici.

🆕 Țin minte trupa asta în principal datorită logo-ului lor, Cross of Confusion dar și a muzicii, Fafara are totuși 57 sau 58 de ani și văd că DEVILDRIVER nu se lasă. Chapeau.

🆕 Din Tampa vin pe caii apocalipsei, TRAITORS, niște băieți care se ocupă cu deathcore-ul și se ocupă bine.

🆕 Încă o dată SEVENDUST demonstrează de ce metalcore-ul a prins atât de bine, riff-uri grele, refrene care prind.

🆕 Bring Me The Horizon este genul de trupă despre care nu te interesează ce stil abordează, sunt buni și atât.

🆕 Japonezii din Montreal de la TEKE::TEKE  se pregătesc de lansarea unui nou album anunțat pe undeva prin iunie.

🆕 Am trăit să o văd și pe asta OTEP cu cover după Billie Elilish, se alege prafu de lumea asta.

🆕 BLACKBRAID anunță cel de al doilea album al lui prin lansarea unui nou single, Moss Covered Bones on the Altar of the Moon. Primul album scos de om a fost unul dintre cele mai mișto albume de black metal ascultate de mine în ultimul timp.

🆕 Boris și Uniform au pus-o de un proiect comun care promite mult. O să fie muzică multă acolo, de urmărit.

🆕 un de tot noul  SPIRIT ADRIFT are aroma aia de old school și vână de rockăreală din aia de rit vechi.

🆕 Încheiem apocaliptic așa cum îi stă bine mioriticului cu ceva forje, Humanity’s Last Breath  se achită excelent de sarcină

Acum trecem la șlagăre și dedicații:

➡️ Tygers Of Pan Tang – Bloodlines (Heavy Metal) 2023

Rating: 8,5/10

Oamenii ăștia sunt exemplul cu care poți contrazice cu ușurință proverbul ăla vechi, “ciorba reîncălzită nu mai are același gust”. În 1978 anul în care, probabil, nu știm, nu avem date atât de exacte, Vasilescu era prin clasa a șaptea și observa mugurii timizi care se ițeau timid de sub sarafanul colegelor de clasă, englezii s-au adunat unii cu alții și au format Tygers of Pan Tang. S-au despărțit în 1984, concediu creștere copil sau ceva de genul, reunindu-se în 1985 și după ce au făcut muzică împreună timp de doi ani, au repetat scenariul cu despărțirea. S-au regăsit după doisprezece ani și de atunci într-o formulă ușor diferită față de cea originală, au scos vreo șapte albume, chestie care demonstrează clar că sau le era foame ori cioarba aia era chiar bună.

Discul este deschis foarte bine de Edge Of The World care are toate calitățile să te facă să îți dorești să te duci cât mai departe pe album.

Making All The Rules, cântecul care trage poarta după el este foarte mișto ales, este lent, nostalgic, cu riff-uri criminale, este argumentul final care o să te facă să pui albumul ăsta bine, pentru zile negre.

Ce să mai spun muzica englezilor?  Că este una a naibii de bună așa că singura opțiune rămâne să îi dați un play. Sau mai multe.

➡️ Through Fire – Devil’s Got You Dreamin’ (Alternative/Post Grunge/Hard Rock) 2023

Rating: 8,7/10

Haideți să vă spună fratele vostru cum stă treaba cu albumul ăsta scos de band-ul din Nebraska. Puteți să închideți ochii și să alegeți complet aleatoriu oricare dintre melodiile de pe disc iar alegerea, indiferent de numele ei, este cea mai bună. Atât de bun este ce au scos americanii.

Băinene, oricare dintre piesele de pe discul americanilor au calitatea de a rupe pe radio, bine, nu în România unde  ăia care ascultă și ăia de pun muzică sunt niște triști.

De la Karma Kills  la Lose It, clipul prin care gașca din Nebraska și-au anunțat noul album, totul este melodie pură iar inspirația care au avut-o oamenii este al naibii de impresionantă.

Piesa care trage cortina, The Road este finalul care trebuie să te facă să regreți sincer că porția de muzică s-a terminat. O excelentă alegere a piesei de final, o declarație de dragoste față de femeia iubită care este undeva departe dar și una către toți fanii lor de pretutindeni.

Este un album de nouă, clar,  am și eu o imagine de ticălos intransigent de apărat așa că dacă simțiți nevoia mai puneți voi ceva peste nota dată de mine. Merită.

➡️ Cyan Kicks – I Never Said 4ever (Pop Punk/Pop Rock) 2023

Rating: 8/10

În apărarea mea mărturisesc că albumul ăsta mi-a fost băgat pe gât și smulsă promisiunea că voi spune ceva de el, preferabil de bine.

Am început ca tot bărbatul după ce am dat cu ochii cu cel mai roz cover de album cu care m-am intersectat până acum, să caut chestii vizuale, mai ales că vocalul are o femeie și am dat de clipul la Hurricane . Nu mi-a displăcut ce am văzut și ascultat, am primit un vibe așa de Avril cu un plus de dark a la Omnimar care a făcut totul mai digerabil.

Pe felia lui de pop-punk/dark-pop/ euro-pop, albumul ăsta este ce trebuie, are viață, vine cu un sunet proaspăt, pleci de pe el cu senzația aia că ai dat peste un act făcut cu suflet.

În mod normal dacă îți plac cei de la Amaranthe nu o să ai nici o problemă cu ce prestează oamenii ăștia.

➡️ Cattle Decapitation – Terrasite (Death/Grind) 2023

Rating: 9/10

Americanii sunt brutali. Foarte brutali. Pe mine nu m-a deranjat asta la ei  când I-am ascultat prin anii 90 atunci când colegii mei erau fierți pe Ion Bon Jovi iar eu dădeam drumul la drujbe. Lucrurile s-au schimbat ei, cu popu și maneaua, eu tot cu drujba. Fiecare pe alte drumuri.

Band-ul ăsta chiar a avut lucruri de spus de-a lungul anilor, le-au spus cu ură și cu pumnul strâns.

Terrasite este practic tabloul unei specii, a noastră, care își consumă propria planetă, propria casă, până la extincția totală.

Indiferent cât suflet aș pune eu în descrierea unui astfel de disc, trebuie ascultat de cei cărora nu se sperie de sunetul brutal și văd dincolo de asta o stare, un crez.

Ce am mai ascultat săptămâna asta:

🟢 Vintersea – Woven into Ashes , americanii au scos un album bun de death melodic progresiv. Eu zic că merită ascultat.

🟢 Speedwhore – Visions of a Parallel World, germanii au dat de pământ cu thrash-ul și black-ul. Un album care nu trebuie ratat de ascultătorii de black/thrash.

🟢 FIRES IN THE DISTANCE – Air Not Meant For Us, alt disc extrem de bun pe care a fi trebuit să îl pieptăn temeinic aici.

🟢 JESUS PIECE  -…So Unknown, un altfel de hardcore. Altă bucată care ar fi meritat o descriere mai amplă.

🟢 Finality – Technocracy, un power bun pe care l-am văzut recomandat de colegul georgel007. Nici ăsta nu este de ratat.

Atât pentru astăzi, al vostru Edelweiss se înclină și vă mulțumește pentru prezență și suport. Aveți grijă de voi ca să puteți avea grijă de ai voștri. Nu ezitați să îmi scrieți pe [email protected], răspund de fiecare dată sau dacă aveți melodii, info despre discuri, concerte, nu strică un join la canalul de DISCORD.

sursa foto: freepik.com