Salutare tuturor și bine că ați venit! Acum sper că nu v-ați speriat masiv  după articolul ăsta și-ați schimbat macazul devenind ascultători fanatici ai hit-urilor mioritice promovate de radio-urile de pe meleagurile noastre.

Dacă aș fi vreo influensăriță din asta cu bulane la vedere, etalate artistic, nu pornografic cum insinuați voi, invidioși și invidioase patetice și rupte în cur de sărăcie, aș începe doct să dau sfaturi adânci, din gât, de dezvoltare personală și de aducere a sufletului la lumină. Bine, contra unei contribuții, că dacă e gratis nu are, băh, niciun efect.

Așa vin eu, un nimeni în drum, care vă dau sfaturi de căcat, pe care și o curcă analfabetă dacă s-ar screme puțin le-ar putea oferi lumii, chestii de genul, duceți-vă bă la un medic bun, indiferent de ce este în neregulă cu voi, că vă doare un picior, în cur sau în cap.

Cum eu mai ascult și ceva podcast-uri, că, de, nu suntem toți perfecți, la unul dintre ele, artista Raluka, a afirmat că ea este atât de ocupată cu muzica și cu cariera ei încât nu are timp de depresii, anxietăți și alte alinturi din astea. Nu știu, dacă distinsa domnișoară ar trăi din vânzări de bilete pe bune, nu din concertele date de primării pentru plebea fomistă, poate n-ar mai avea păreri atât de ferme despre despresia care însoțește cancerul, amputările și tot felul de chestii din astea care sunt tot un fel de alinturi. Sunt convins că Dumnezeu o veghează și de-aia.

Să lăsăm vedetele și să îi dăm drumul la ceva NEWS:

🆕 O avem la chitară pe blonda bunoacă bine, Sophie Lloyd și la voce pe Lauren Babic, vocal la Red HAnded Denial și la CrazyEightyEight într-un duo bun bine.

🆕 Basarabenii de la Infected Rain, de fapt Lena și basarabenii din formația menționată, scot videoclip la Dying Light, băi nice.

🆕 Un medley HammerFall foarte, foarte mișto. Band-ul ăsta are pagina lui în cartea metalului și o are meritat.

🆕 Italienii de la Elvenking și-au băgat mințile în cap și au revenit la stilul, muzica care i-a consacrat în trecut.

🆕 Nu știu cine sunt Kikimora sună pentru mine ca un Compact de pe alte meleaguri, cum pe aici sunt multe suflete iubitoare de softăreli, am zis să nu scap ocazia să pun și muzică mai domoală.

🆕 Continuăm pe calea neștiinței cu Vypera alți băieți care ar rupe la un grătar de roackeri din ăștia de rit domol.

🆕 Avem de a face cu niște băieți, heavy metalști de rit vechi, de școală veche, cum vreți voi, Mystic Prophecy. Enjoy și cu ăștia.

🆕 Nici Contremotion nu dau pe dinafară de răutate, merg lejer ca muzică de fundal la o partidă intensă de tabinet. Un metalcore din ăla de suflet albastru.

🆕 Vvon Dogma I este un altfel de animal muzical, unul care trage bine de tot spre artă pură.

🆕 Pe melancolie și printre copaci, pe lunci și alte forme de relief și vegetație cei de la Vintersea.

🆕 Linkin Park-ish stilul și melodia celor de la Monashee cu un plus de răutate și growling timid pe vocal. Refrenul este cum am stabilit, bun pentru tot poporul.

🆕 Tot pe aceeași felie, nimic rău în asta, oamenii sună bine și lejer, Venues cu o gagică mișto în componență.

🆕 Încheiem cu Unearth, veterani în metalcore, care pe data de 5 mai, data la care io scriu aici despre muzică, vor lansa un nou album. Nu știu dacă worldwide, când scriam articolul nu apăruse pe YT Music.

Sunteți gata de muzică bună? Gata sau nu, eu livrez ce mi-a plăcut mie și sper să vă placă ceva și vouă.

➡️ Enforced – War Remains (Thrash Metal/Crossover) 2023

Rating: 9,5/10

I-am trimis pe băieții ăștia din Richmond, Virginia, lui BogDan ca să mai îi mai dau muzică bună care să îi facă șederea în trafic mai plăcută, că așa sunt eu, suflet milos. Ajuns seara acasă, ca tot bucureșteanul gospodar, obosit de job și de un umpic de înpulire cu colegii de trafic, a dat drumul la ce I-am trimis eu.

M-am uitat pe conversația mea cu el pe wapp și simt nevoia să pun aici remarca lui, “să mă bată mama ce e acolo. Le-au pișat în cur albumul celor de la Metallica”. Trecând peste limbajul colorat, care mă face să mă simt mult mai apropiat de om, eu fiind un adept entuziast al limbajului măscăricios, afirmația lui surprinde exact, calitatea acestui material.

Cântecul de deschidere, Aggressive Menace te pregătește pentru 33 de minute de muzică așa cum se făcea în perioada Master of Puppets, Reign in Blood, Bonded by Blood, interval în care metalul umplea stadioane și hrănea revolta.

Este un album “no bullshit”, un Big Bang de 33 de minute, o lecție de cum se poate face muzică bună, fără compromisuri, fără tot felul de floricele puse acolo doar să umfle muzica, un album lecție. Neapărat de ascultat.

➡️ Intöxicated – Sadistic Nightmares (Speed/Thrash) 2023

Rating: 9/10

Aveam alte titluri, alte band-uri pentru duminica asta dar atunci când dai peste niște nemți ca ăștia orice planificare se risipește în cele patru zări.

Album ascultat vineri, dat cu părerea despre el în timp ce ascultat mica bijuterie germană. Dacă  Venom,  Motörhead, Midnight ar fi avut un copil, ei bine, ăla ar fi fost sigur Intoxicated.

Pe mine m-au câștigat chiar de la primul cântec de pe album, Street Metal Bastards, restul de șapte melodii au fost o continuă încântare, treizeci de minute care pot tranforma griul într-o explozie de roșu.

Sold Our Souls are un vibe pregnant de Motorhead, Lemmy dacă ar fi trăit ar fi putut să îl cânte fără să clipească, btw, introducerea aia a fost în deschiderea concertului de la Koln, Palladium, unul dintre cele șapte reprezentații Motorhead la care subsemnatul a fost prezent în acel an.

În schimb Violation se remarcă prin riff-urile absolut superbe care nu slăbesc deloc vocalul și care dau plusul ăla de energie care transformă un cântec decent într-unul al naibii de bun.

➡️ Danava – Nothing But Nothing (Psychedelic Stoner Rock/Metal) 2023

Rating: 9/10

Tot un album primit vineri care a luat fața altora pregătite deja să intre în listă. Dacă nu primesc ceva bun săptămâna viitoare, probabil o să intre în următoarea. Or să fac chestia aia pe care o tot promit că o să menționez frugal și alte albume pe care le-am ascultat dar nu și-au găsit locul deocamdată în top patru al preferințelor personale.

Oamenii ăștia au pus-o de un mix de Hawkwind, Thin Lizzy și Maiden de la începuturi, dacă cu primele nu sunt foarte familiarizat și mă cam feresc ca dracu de tămâie de perioada aia, cu soundul ăla de Iron Maiden este altă poveste. Ei bine, vibe-ul ăla mi-a atins exact unde trebuie coarda aia sensibilă.

O să repet mereu, sunt un om simplu, cu nevoi frugale, dacă prima melodie, de obicei cea care deschide un album, mai frunzăresc maxim două și dacă nu se mișcă mai nimic, îl abandonez cu entuziasm.

Americanii au reușit să păstreze sound-ul ăla retro, fără să aducă niciun minut a trupă tribut, cum sunt destule, au pus și stropul ăla necesar de modernitate care dă o senzație mișto de 2023.

Cântecul de deschidere, Nothing But Nothing are proporțiile necesare care să hrănească rădăcinile alea nostalgice pe care le avem fiecare dintre noi, unii mai firave, alții înfipte mai adânc, cu muzica aia care rupea scenele pe afară pe când noi ascultam Corina Chiriac și alți corifei ai muzicii ușoare prezenți pe scena festivalurilor comuniste.

Enchanted Villain este clar un Iron Maiden wannabe, chestie care nu m-a deranjat absolut deloc, dimpotrivă, sunt cazuri în care îmi plac drumurile bătătorite cu un plus de aer proaspăt iar piesa asta este unul dintre ele.

O piesă sau maxim două nu se ridică la nivelul celorlalte, nu sunt departe și nu scad nimic din consistența și valoarea celor patruzeci de minute cât însumează discul americanilor. Excelent de bun.

➡️ Black Roze – Penny For Your Sins (Glam, Sleaze, 80s, Metal, Hard Rock) 2023

Este cunoscut în cercul meu muzical că înghit destul de greu genuri ca AoR, Hard Rock, Glam și alte chestii pe care alții, cei mai mulți, le preferă drujbelor care îmi umplu mie sufletul de o viață. Singurul care le mai nimerește este BogDan, el mai aduce un ceva din ăsta muzical, Frontier style, care mai mișcă ceva prin mine.

Oamenii ăștia sunt exemplul perfect atunci când noul val este mai bun ca ăia care deja sunt trecuți ca tăticii genului, lumina din gaura vinilului.

Footprints in the Sands este ce trebuie să strângi gagica în brațe, pe malul mării, în timp ce numărați împreună secundele rămase până când soarele o să învie încă o dată, pentru încă o zi, din adâncul mării.

Regula primei melodii a fost trecută cu bine de Penny for Your Sins, albumul a fost dus la capăt cu deosebită plăcere, mașina a fost umplută de muzică, câteva dintre piese au fost puse pe replay de vreo câteva ori iar asta demonstreză cât de bun a fost. Bun băi, bun.

Atât pentru astăzi, al vostru Edelweiss se înclină, vă urează putere ca să treceți peste toate, să aveți grijă de voi ca să puteți avea grijă de ai voștri.

Pentru chestii serioase aveți mail, [email protected] iar pe Discord voi redeschide obiceiul postării de melodii noi și cred că sâmbată voi pune acolo și un album din lista care urmează să fie publicată duminică.

Și dăm drumul și la campionatul de bârfe cu care să ne hrănim sufletele noastre mari și negre.

sursa foto: freepik.com