Desigur, după ce-ați citit titlul, o să mă întrebați ce sunt aceste căpușe virtuale, iar eu o să vă explic. Aparent, sunt niște organisme vii, pluricelulare și foarte vag umanoide, care se aciuează pe postări publice ale unor persoane, cât de cât cunoscute, pentru a suge și ele un pic de vizibilitate.

Dacă nu mă credeți, uitați-vă ce se întâmplă în comentariile oricărei persoane cu vizibilitate pe internet. Căpușele virtuale își expun ideile toxice în comentarii, pentru că acolo reușesc să-și facă vizibile elucubrațiile.

Subiectele pe care bat câmpii sunt întotdeauna aceleași, le știm cu toții: de la pandemia care n-a existat, până la războiul din Ucraina și Pământul plat. Pe scurt, orice contravine logicii și bunului-simț, pentru ei nu există limite în a-și expune mizeriile fetide la alții pe postări.

Pe de altă parte, dacă intri la căpușele virtuale pe profil, o să constați că nu postează mai nimic sau, cel mult, floricele pe câmpii. De ce? Tocmai pentru că la căpușe pe profil nu există audiența pe care o caută cu atâta osârdie. Prin urmare, tot ce le rămâne de făcut este să posteze în locuri pe care ei le consideră vizibile.

Soluția pentru a-i reduce la tăcere este una singură și se adresează oamenilor cu vizibilitate mare și cu mulți followers: blocați căpușele virtuale. Direct, din prima, de la prima aberație pe care v-o lasă în comentarii. Nu le mai lăsați spațiu de expunere, nu le mai dați ocazia să scrie nicăieri, blocați fără milă pe oricine despre care credeți că se încadrează la această categorie.

Dacă blocăm cu toții căpușele virtuale, nu vor mai avea unde să-și expună elucubrațiile, nu vor mai avea unde să vină cu comentarii imbecile și vor sfârși sugându-se între ele.

Nu, nu glumesc, consider că este singura soluție viabilă pentru modul în care a ajuns să se prezinte azi internetul.

Da, Umberto Eco avea dreptate, rețelele sociale au dat voce legiunilor de imbecili, dar tot noi suntem cei care-i putem face să tacă. Sau măcar să-i facem vorbească doar între ei.

Dați block pe linie, stimați influenceri, și viața noastră online va fi un pic mai bună.

sursa foto: freepik.com