E foarte mișto chestia asta cu egalitatea între sexe și le apreciez din suflet pe toate doamnele și domnișoarele, pe toate reprezentantele sexului frumos care susțin sus și tare că trebuie să fie egale cu bărbații, din toate punctele de vedere.

E normal, așa trebuie să stea lucrurile și-o să militez până la moarte, cu toate forțele și energiile, pentru îndeplinirea acestui deziderat măreț. Pentru că suntem egali și toți trebuie să înțelegem asta.

Totuși, pe parcursul acestei lupte pe care o voi duce până la ultima picătură de energie, mi-ar plăcea să se regleze și ultimele aspecte care au rămas oarecum dezechilibrate în balanța care ar trebui să țină cele două sexe la același nivel.

Doar după cele ele se vor regla, egalitatea va fi perfectă. Adică cele de mai jos:

👉 Atunci când nicăieri pe suprafața acestei planete n-o să se mai audă cunoscuta rugăminte: „iubitule, te rog, deschide-mi și mie borcanul ăsta!”.

👉 Atunci când mireasa o să-l treacă pragul casei pe fericitul mire. În brațe, evident. Chiar dacă mirele cântărește binișor peste un chintal, e beat rangă și urlă cât îl ține gura: „și-altă dată, și-altă dată, o s-o facem și mai și mai lată”.

👉 Atunci când orice bărbat o să poată striga din mijlocul patului, în timp ce este extrem de atent să nu-și dea jos masca de aloe vera cu gălbenele: „femeie, de trei săptămâni te rog să schimbi priza aia. La bucătărie picură robinetul dinainte de Crăciun. O să pice casa asta pe noi și tu nu faci nimic!”. Iar ea-i va răspunde gingaș, dar ferm: „dacă ți-am zis că le schimb, le schimb, nu e nevoie să mă bați la cap din șase în șase luni”.

👉 Atunci când n-o să mai văd nicio reprezentantă a sexului frumos executând patruzecișiopt de manevre pentru o parcare laterală. Și nu numărul mare de manevre ar fi problema, că până la urmă e bine să fii perfecționist și să vrei să lași mașina parcată la dungă, ci că în spațiul respectiv ar putea intra lejer un autobuz. Cu burduf.

👉 Atunci când n-o să mai plecăm în city break-uri cu un rucsac amărât pentru noi și două trolere imense pentru ele.

👉 Atunci când n-o să mai consumăm câte o baterie de telefon, în timp ce-o așteptăm pe ea să iasă din magazinul unde probează aceeași rochiță de câteva ore.

👉 Atunci când vor înțelege că benzina și motorina sunt două chestii asemănătoare, dar profund diferite. Fix cum sunt blush-ul și fondul de ten.

👉 Atunci când vom putea și noi, bărbații, să scăpăm de amenzi doar pentru că ne dau lacrimile atunci când vine zmeul polițistul cel rău lângă mașină.

👉 Atunci când „n-am nimic”și „fă ce vrei vor fi niște răspunsuri sincere, pe bune, la întrebările „ești supărată? și „pot să rămân cu băieții la bere?”.

Cam astea ar fi. Sunt aproape sigur că mi-au mai scăpat câteva, dar mă aștept să veniți voi cu completări relevante.

sursa foto: freepik.com