Salutare tuturor și bine ne-am regăsit! Cum de abia vineri au apărut ceva albume care și-au anunțat apariția de pe la jumătatea anului trecut, și cum nu am avut timp să trec la modul serios prin ele, mai ales că sunt unele pe care le așteptam, am zis să fac listă personală a EP-urilor care mi-au plăcut în anul ce tocmai a trecut. După umila mea părere, EP-urile, surorile scunde și mai sărace ale albumelor full, nu de multe ori le bat la fese pe surorile lor mai galonate și vizibile. Este aia cu esențele tari și sticluțele mici.

Sunt doar o mică parte a EP-urilor care mi-au mers la suflet în 2022, probabil o să mai înghesui câte unul care merită începând de duminica viitoare. Mi-am promis că  în 2023 nu o să mai las aceste mici bijuterii care pot fi EP-urile, aruncate prin vreun sertar al uitării. Are trei melodii și sunt țiplă? Aruncate către voi, calde și proaspete.

De duminica viitoare revenim la formatul cu care ne-am obișnuit.

➡️ SUGAR SPINE – MIRROR TALK (Metalcore/NU Metal) – Avem de a face cu un self released care constuiește un metalcore modern cu un NU Metal cu rădăcini în școala veche a genului.

➡️ YOURS TRULY-IS WHAT I LOOK LIKE (Pop-Punk) Un cvartet care vine din Australia și care m-a prins bine de tot. Voce bună, totul curge frumos de la început până la finish. Sună modern și cald.

➡️ MELTED BODIES-THE INEVITABLE FORK VOL.1 (Experimental Metal) Americanii reușesc un carusel de emoții, de la anxietate, la optimism, de la zâmbet la grimasă. Partea de synth este absolut fenomenală, vocea, cea clean, intră exact când și unde trebuie.

➡️ ATLVS-THE WOUND,THE BLADE (Metalcore) – Cei cinci veniți din Australia construiesc EP-ul ăsta pe un metalcore atât de bun încât îmi pare rău că nu închegat un album. Mai mult ca sigur ar fi apărut și diluția muzicală. Așa că, mai bine un EP bombă decât un LP așa ca să fie acolo un album.

➡️ V/HAZE MIASMA-NEBULA (Post Black Metal) – Băinene, germanii prin EP-ul ăsta și-au câștigat minim un fan. Bine, pe lângă mine, au devenit și încă vreo trei, că I-am contaminat. Artă, ce fac oamenii aici.

➡️ GREYHAWK-CALL OF THE HAWK (Heavy/Power Metal) – Ce a fost mai bun din metalul anilor 80 a fost pus aici pe ce au scos americanii. Sound clasic, voce clean foarte bună, solo-uri care te lasă fără oxigen.

➡️ GHOSTWRECK- 1954 (Metalcore) – Îmi plac mult elementele de hardcore care aduc a Malevolence și consider că dau mai multă greutate la ce fac băieții din New York cu muzica. Chiar dacă uneori EP-ul alunecă ușor spre un pop-punk pe steroizi consider asta un mare, mare plus pentru un sound digerabil și modern.

➡️ PATHOS & LOGOS – CULT (Progresiv) – Nu am uitat albumul lor din 2020, GLORY TO THE ORDER, unul excelent, așa că nu pot ascunde că am avut ceva speranțe atunci când am primit de veste că au ieșit pe piață cu CULT. Și oamenii nu m-au dezămăgit nici măcar cu acord. Mult talent,mult.

➡️ HAUNTED BY SILHOUETTES – NOMAN ISLE (Melodic Death Metal) – Ăsta este ce numesc eu, motherfucker neckbreaker, asasinul cervicalelor, banger în cea mai pură stare. Recomand EP-ul norvegienilor din toată inima mea mare și generoasă.

➡️ GRIEF RITUAL – SPIRITUAL DISEASE (Blackened Hardcore) – Un exemplu de self-release care dacă ar fi trecut prin furcile caudine ale vreunui label, nu ar fi sunat așa de raw. Demențial, băinene, absolut atomic. Un hardcore care alunecă spre un blackened death fără să piardă nimic din energia specifică genului.

➡️ WHEEL-THE DIVIDE (Progresiv) – Știți că mă pricep la progresiv la fel de mult ca la conservarea Marii Bariere de Corali, însă, ce am ascultat aici mi-a plăcut mult.

➡️ ZOUS-NO GROUND TO GIVE (Death Metal) – Proiectul solo al bateristului de la Nails este unul care poate fi definit printr-un singur cuvânt : apocaliptic. Muzica de pe el nu te lasă prea mult în picioare, te aruncă la podea ca pe o banală păpușă de cârpă.

➡️ FATHER DEER HANDS – SAD SOUL DON”T FLOAT UPSTREAM (Alt-Emo/Post Hardcore) – Trei cântece, trei cât alte zece. Multă revoltă, multă.

➡️ ANIIMALIA-PRESSURE POINTS (Alternative/Indie) – Mi-a plăcut mult cum au împachetat englezii, muzica pe EP-ul ăsta. Este vie, modernă.

➡️ THE CHALLANGER DISASTER CONSPIRACY- THE CHALLANGER DISASTER CONSPIRACY (Punk/Hard Rock) – Ei spun că ce cântă este punk cu ceva hard rock, sincer, nu îmi pasă absolut deloc de clasificarea genului, pe mine m-a dat pe spate muzica cu care au ieșit.

➡️ FUGITIVE-MANIAC (Crossover/Thrash) – un proiect al mai multor neni care dau cu muzica prin alte band-uri, unul care nu promite, rupe.

➡️ BYZANTINE – BLACK SEA CODEX (Groove/Thrash Metal)UNHOOK ME cea care deschide EP-ul a fost cea care m-a prins fără menajamente. Excelent lucrat material.

Atât pentru duminica asta, al vostru Edelweiss, se înclină și vă urează din inimă, multă sănătate, să aveți grijă de voi ca să puteți avea grijă de ai voștri.

sursa foto: freepik.com