Mă, copii, știți ce gând m-a fulgerat mai înainte, pe când încercam sa văd dacă funcționează telekinezia în ceea ce mă privește? În sensul că-mi era prea lene sa mă ridic de pe canapea ca s-ajung la telecomanda uitată pe masă. Nu, n-a funcționat, oricât m-am concentrat și-am îndreptat puterea gândului spre telecomanda aia, n-a vrut să plutească până la mine și pace. Așa c-am renunțat și m-am reorientat spre telefon, că ăsta era mai aproape.

Nfine, revenind, ziceam că m-a străfulgerat un gând. Prieteni, voi știți vreo poezie pe de rost? Nu, nu cu internet și google, că așa pot să-ți recit și eu ore întregi din Baudelaire. Dacă e s-o ziceți din capul vostru, știți vreo poezie?

Că eu oricât mi-am încordat creierul, în afară de „Cățeluș cu părul creț” (p-asta o știu toată, nimic de zis, o spun și cu intonație dacă e) și de primele patru versuri din „Eu nu strivesc corola de minuni a lumii”, n-am reușit să mai descopăr nimic ce să semene a poezie.

Atâția ani de școală, atâtea serbări la sfârșit de an (și nu numai), atâtea comentarii literare tocite pentru treaptă și bacalaureat, atâtea teze și lucrări de control, iar eu nu știu nicio poezie pe de rost. NICIUNA!

De-aia voiam să văd cum stau lucrurile și la voi. Deci? Sunteți fierți pe poezie sau?

sursa foto