După un rapid, dar foarte intens consiliu de familie, am ajuns la concluzia că n-are niciun rost să consumăm o grămadă de timp aiurea. Pe scurt, anul ăsta vrem să cumpărăm, nu să gătim.

Prin urmare, v-aș rămâne profund îndatorat dacă mi-ați recomanda niște locuri de unde ne-am putea cumpăra cele trei produse pe care ni le dorim. Nu de alta, dar vrem să avem și noi pe masa de Crăciun bucate pregătite cu tihnă si migală, ca odinioară.

Cele trei produse sunt astea:

👉 sarmale;

👉 salată de boeuf;

👉 piftie/răcitură;

Dacă se poate cu livrare, ar fi ideal. Dar nu e musai, dacă nu se poate, mă voi deplasa io.

Singura mea rugăminte este să vorbiți din experiență proprie, nu că „v-a zis un prieten” sau că „a cumpărat Luci de la contabilitate”. Vreau doar recomandări de produse pe care le-ați mâncat voi și v-au plăcut.

A, ba nu, mint, mai am o rugăminte: fără reinterpretări savante. Vreau sarmale clasice din alea cum făcea mama: porc, cu afumătură, musai în foi de varză. Nu viță de vie, nu tei, nu bambus, nu cine știe ce manțocărie de nu te poți atinge de ele. Că le iau să le mănânc, nu să le pun pe Instagram.

Idem cu salata de boeuf și piftia: pă clasic. La o adică pot s-o mănânc și cu mazăre în ea, dar aș prefera fără. Salata, zic.

Hai, ajutați un biet suflet care e la dietă și abia așteaptă zilele de 24 și 25 ca să se scalde în sarmale, boeuf și piftie. Vă foarte mulțumesc anticipat.

P.S. Știu c-o să vă vină greu să credeți, dar chiar nu vrem altceva în afară de cele trei. Nu, nici cozonac.

P.P.S. Vorbim despre București, da? Că degeaba știți voi pe unii care fac niste sarmale legendare, dar sunt la Rădăuți.

sursa foto: freepik.com