Nu, din fericire nu sunt înscris pe niciun grup de mămici, asta mi-ar mai trebui după doi ani de pandemie și unul de război. Dar, deși nu sunt înscris, îmi apar regulat în fața ochilor postări cu printscreen-uri făcute pe câte un grup din ăsta de mămiki.

Prieteni, n-a existat dată să citesc și să nu mă ia capul, efectiv simți că te sufoci de nervi când vezi nivelul de ignoranță si prostie. Dacă mai ai și copii, automat îți vin în minte cele mai groaznice înjurături posibile.

Știți despre ce vorbesc nu? Totul, dar absolut totul se desfășoară pe grupurile de mămiki, după modelul ăsta:

Mămici, am împlinit unșpe lunițe. Suntem bine ne dezvoltăm normal, dar de vreo două luni nu prea mai facem căcuță.

Ieri am fost la doctor și ne-a recomandat să luăm tratament: X medicament, o dată la Y ore.

Voi ce ziceți, să începem să luăm pastilele pe care ni le-a recomandat doctorul? Mie mi se pare cam devreme la unșpe lunițe.

[Puteți înlocui „nu mai face căcuță” cu orice altă boală sau afecțiune, modul în care reacționează mămikile este același]

În primul și în primul rând, bănene, cam cât de odioasă este exprimarea asta la plural? Nu știu cum o vedeți voi, dar mie îmi vine să înjur în ultimul hal când citesc așa ceva. Femeie, dă-te-n mm, cine nu mai face căcuță, tu sau copilul ăla de unșpe lunițe? Că nu-mi este extrem de clar.

În al doilea rând și ultimul, ai considerat că nu prea e ok copilul, dacă ai ajuns la concluzia să mergi cu el la doctor. Iar omul ăla care cu asta se ocupă, gen, a făcut o facultate, a studiat niște mulți ani, ți-a zis ce ai de făcut, iar tu te duci să întrebi niște neica nimeni de pe grupul tău de Facebook? Că știu ele mai bine, nu? Cam cât creier trebuie să NU ai ca să faci așa ceva?

Nu, nu stă în picioare nici măcar explicația cu „mai voiam o a doua părere”. Că nu ceri o doua părere de la Gina coafeza, decât dacă vrei să afli în ce nuanță să-ți faci cocul de revelion. Altfel, dacă e vorba despre sănătatea copilului, a doua părere o ceri tot de la un doctor. Nu de la un grup de tăntici disperate de viață, în plm.

Nimeni, niciodată nu și-a luat diplomă de medic pe Facebook. Faptul c-au citit niște articole pe internet nu transformă pe nimeni în specialist în pediatrie. Da, știu că țara asta e plină de experți în orice domeniu, medicina fiind unul dintre cele mai bine repezentate (ultimii trei ani ne-au dovedit asta cu vârf si îndesat), dar când e vorba despre sănatatea copilului tău, lasă dracului sfaturile de la cercetătorii britanici de internet și fă în plm ce spune medicul.

Pentru conformitate și pentru a respecta adevărul, o să vă spun că, evident, există si mame normale la cap pe grupurile astea. Dar ferească Marele Manitou s-o apuce pe vreuna dintre ele sfaturile de genul: „măi, eu zic c-ar trebui sa faci ce v-a recomandat doctorul, că de-aia te-ai dus  la el”.

Stihiile și jihadul se vor abate asupra ei. Toate proastele cu diplomă de „șkoala veți” se vor năpusti să-i spună că e heităriță și că să-și vadă de treaba ei: „vi tu aici s-ă ne spui cum s-ă ne creștem copi?”.

După care mămica normală părăsește grupul, pentru că nu poți să înduri tâmpenii și aberații la infinit. Bine, asta dacă nu cumva o dau chiar adminii grupului afară, că, na, nu lași toți heitării pe grupul tău select de mame implicate în creșterea copiilor lor. Fmm!

Vă zic, dacă vrem sa ducem societatea asta măcar cu un pas mai înainte spre civilizație, grupurile de mămici ar trebui interzise prin lege. Iar abaterile să fie pedepsite cu ani grei de pușcărie.