Dacă vă recunoașteți, înseamnă că mi-am greșit menirea: astrolog trebuia să mă fac. Mai ales c-am avut parte și de conjunctura potrivită.

Berbec

Pentru Berbec masa de Crăciun nu este o simplă masă, este o provocare personală. El va trebui să demonstreze tuturor că poate. Și poate. Pentru nativul în zodia Berbec masa de Crăciun se va termina doar atunci când toți ceilalți participanți au sunat deja la Salvare.

Taur

Propoziția „mai pot și cozonac” a fost spusă pentru prima dată de către un nativ în zodia Taur, să știți.

Gemeni

Nativul în gemeni este supranumit și coșmarul oricărei gospodine. De față cu tine nu va mai conteni cu laudele: „vai, dar ce sarmale incredibil de bune; vai, dar cum ai făcut friptura, că eu n-am mai mâncat ceva atât de bun; vai, dar cât de pufos ți-a ieșit cozonacul”. Dar ferească sfântul să iasă gazda din cameră, că începe recitalul: „sarmale mai mici si mai nefăcute n-am mâncat niciodată. Să nu va atingeți de friptură, că are un miros de carne alterată. Iar cozonacul zici ca e pâine goală, murea daca punea și ea mai multa nucă?„.

Rac

Introvertit și prea puțin sociabil, nativul din zodia Rac va mânca abia după ce adoarme toată lumea. Dacă se trezește cineva și-l găsește cu oala de sarmale în brațe, o să declare solemn că doar a gustat, că voia să vadă dacă sunt porc sau vită cu porc.

Leu

Nativul în zodia leu se uită cu dispreț la mesenii care se îndoapă cu sarmale, caltaboși sau răcitură, în timp ce el își comandă o pizza de la livratori.

Fecioară

Dacă le spui tuturor invitaților să fie la tine la ora 21.00, pe nativul în zodia Fecioara trebuie să-l chemi măcar cu șase ore înainte. Pentru că o să desființeze cam tot ce-ai pregătit tu și-o să le facă din nou. Nu se va lăsa până nu va pune din nou sarmalele la fiert, nu vei avea liniște până nu-ți va arăta cum se face adevărata salată de boeuf și, în general, nu vei avea liniște dacă nu-l lași să-și facă mendrele.

Balanță

Până află balanța ce vrea să mănânce, până se gândește dacă să înceapă cu sarmalele sau cu friptura, până analizează dacă să mănânce cozonac sau nu, până află dacă salata de boeuf e cu sau fără mazăre, Crăciunul e dus de multă vreme, deja începe numărătoarea inversă pentru noul an.

Scorpion

Doamne ferește să ai la masa de Crăciun un nativ în zodia Scoprion căruia i-ai greșit vreodată cu ceva, indiferent cu ce. O să te țină minte și după zece ani c-ai respirat o dată prea zgomotos si l-ai deranjat. Iar răzbunarea lui va fi cruntă. Varza de la sarmale e prea acră, friptura e prea făcută, salata de boeuf e înecată in maioneză, vor fi câteva dintre cele mai dulci considerații pe care le vei auzi. Totuși, roagă-te să scapi doar cu atât, ca dacă se mai și îmbată, sigur-sigur iese cu bătaie.

Săgetător

Oare mi-a numărat cineva câte sarmale am mâncat? Oare o fi acceptabil să mănânc salata de boeuf după răcitură? Oare se supără ăștia dacă le zic că nu-mi place cozonacul? Sunt întrebările care îi vor trece toată seara prin cap unui săgetător pur-sânge.

Capricorn

Capricornul este cel care le spune gazdelor să nu se deranjeze, că el a mâncat deja. O să accepte cu greu să guste totuși o sarma. Bine, hai, două. Maximum trei. Patru doar la insistențele celorlalți. Cinci, că se uită nevastă-sa urât la el. Până la urmă mănâncă uneva între doișpe și cinșpe bucăți. Plus friptură, plus răcitură, dă gata și jumătate de cozonac.

Vărsător

Pentru nativul din zodia Vărsător mâncarea e fudulie, băutura e temelie. Sarmalele, răcitura, salata de boeuf, cozonacul și toate celelalte preparate vor fi în deplină siguranță, dar nu-l lăsați nesupravegheat lângă damigeana de vin de buturugă, că rămâneți pe uscat.

Pești

Stăpâni ai superstițiilor, dar și ai legilor astrale, nativii în Pești nu se vor atinge de sarmale până nu se vor convinge că gazda le-a făcut în număr par. Vor cere oala și le vor număra ca să se convingă că nu vor atrage asupra lor mânia Universului. Problema e ca vor vrea să facă exact același lucru cu boabele de mazăre din salata de boeuf și cu stafidele din cozonac.

sursa foto: freepik.com