Nu mă cunosc cu Marian Godină, n-am interacționat niciodată cu el în viața reală. Cândva obișnuiam să mai schimbăm impresii pe internet, după care ne-am certat acum vreo câțiva ani și certați am rămas. Nu ne-am dezfrienduit, dar n-am mai interacționat niciodată.

Am vrut să precizez toate astea tocmai ca să înțelegeți că nimic din ce va urma nu este scris ca să-l perii pe Godină. N-aș avea nici cel mai mic interes să fac asta, mai ales că io sunt și destul de răzbunător de fel, nu iert și mai ales nu uit.

Dar, prieteni, ce se întâmplă pe pagina omului ăstuia este halucinant, este caz de studii psihologice și sociologice. De când a anunțat că și-a luat concediu pentru creștere copil, că-și deschide cont de Patreon și, mai nou, de când promovează câte un produs, la om pe pagină s-a dezlănțuit iadul frustraților.

S-a dezlănțuit jihadul românilor care n-au realizat nimic in viața lor. Știți voi, ăia care așteaptă să li se dea și să li se facă, pentru că ei NU SUNT ÎN STARE să facă nimic. Ei bine, toți ăștia țin să-i transmită lui Godină cât e de mizerabil că îndrăznește să facă. Să ne înțelegem, mă refer strict la comentariile care se referă la bani sau la promovare de produse, nu mă interesează alte subiecte pe care le discută lumea pe-acolo. Știți exact ce zic: „tea-i vândut și tu , Mariane ,p-e mine ma-i pierdut” și altele pe același stil, unele dintre ele extrem de jignitoare.

Desigur, toate astea nu sunt ceva nou, mi-e cunoscut fenomenul, la o scară mult mai mică îl trăiesc și eu, dar la Godină pe pagină zici că e recitalul incapabililor, jur.

Și-am stat să mă întreb de ce tocmai la el? Există în online o grămadă de oameni cu mulți urmăritori, o mulțime de influenceri care fac extrem de mulți bani din promovări de produse, dar la niciunul nu vezi atâtea comentarii mizerabile și pline de frustrare cum vezi la Godină.

Și cred c-am găsit explicația: frustrații s-au identificat cu Godină până la un moment dat. Uite, bosule, un polițist care e de-al nostru din popor. Bravo, Godină, bravo tată, dă-i înainte.

Cât a fost doar celebru au putut să îndure, dar totul s-a terminat când l-au văzut că începe să facă și bani de pe urma celebrității, ăla a fost momentul în care s-au simțit trădați. N-ai cum sa duci la nivel mental, nu poți să asiști cum „tablagiul” face bani postând pe Facebook, fără să iei măsuri. Păi și ei freacă Facebook-ul toată ziua, dar lor nu le dă nimeni nici de-o bere. Stop joc, schimbare de discurs: păi, fmm Godină, a fost vorba că rămâi sărac, nu așa ne-am înțeles.

Și dă-i și luptă, explică-i cât e de kkt ce face, că românul poate ierta multe, dar în niciun caz nu poate să treacă peste succesul altuia, mai ales când succesul e pe bază de bani. Nu mai are niciun alt popor vreo zicală despre capra vecinului, să știți.

Cam asta cred eu că este explicația. E greu să-l vezi pe unul pe care-l credeai cam la același nivel cu tine, sau pe aproape, cum începe să se ducă la cu totul alt nivel. Problema e că în loc să faci și tu ceva să te duci la nivelul lui, ai face orice să-l tragi p-ăla înapoi. E cazul să vă spun bancul cu iadul și cazanul în care ard românii?

Nfine, dacă aveți chef să vă enervați, recomand o vizită pe pagina lui Godină. O să simțiți cum vă crește tensiunea pe loc.

P.S. Mariane, în locul tău aș vorbi cu cei de la Volvo să-mi dea pentru câteva zile XC 90-ul ăla la care visezi. După care, aș umple Facebook-ul cu poze cu mașina și-aș scrie că mi-am cumpărat-o cu banii de pe cărucioarele pe care le-ai promovat. Dar mi-e teamă c-am avea un val de tentative de sinucidere în România, toate prin procedeul „și-au vârât unghia-n gât”.

sursa foto: freepik.com