Paradoxal, deși sunt campionul mondial undefeated and undisputed al procrastinării, îmi place mișcarea. Nu-mi place mișcarea impusă de alții, gen, „iubitule, nu vrei să facem azi curat în toată casa?”, dar dacă îmi aleg eu singurel ce fel de mișcare vreau să fac, nu am nimic împotriva ei. Mai ales de când am ceas pe care nu pot să-l mint c-am făcut mișcare, că știe el mai bine decât mine cum stă treaba.

Îmi place să înot. Pot să înot oricât, pe orice distanțe, înotul nu mă obosește, dimpotrivă, mă relaxează. Vara, dacă nu sunt valuri, mă uită ăl de sus în mare. Mă rog, mai bine zis mă uita, că la noile mele dimensiuni, fac tot ce pot să-i protejez pe cei de pe plajă, să n-aibă bieții impresia c-a început invazia balenelor. Sau, mai rău, să creadă că e vreuna care se pregătește să eșueze și să sune la vreo organizație de salvat balenele. Cert este că-mi place să înot și chiar înot.

Îmi place să alerg. Am alergat prea mulți ani ca să nu știu ce nivel de endorfine îți poate aduce o sesiune de 10 kilometri, de exemplu. La ora asta nu alerg din motive similare celor de la înot: să nu sperii cetățenii crezând c-a venit cutremurul ăl mare. Glumesc, nu alerg pentru că meniscul meu de la dreptul face figuri. Dar o să alerg din nou, știu asta. Mi-am cumpărat o genunchieră șmecheră și-am făcut chiar acum, în toamnă, câteva încercări de jogging pe lejer așa, să văd dacă ține genunchiul. Și-a ținut.

Dar cel mai și cel mai mult îmi place să merg pe jos pe distanțe lungi. Am mai povestit pe aici că după doi ani de stat în casă, cu fundul pe canapea, și după ce-am mai renunțat si la job, efectiv nu mai făceam niciun fel de mișcare în afară de cea a mâinii drepte care ducea furculița la gură. După ce am constatat că în ritmul ăsta mă voi transforma într-o bilă care se rostogolește prin casă până la frigider și înapoi pe canapea, am luat hotărârea că trebuie să fac ceva.

Și-am făcut, am început să merg pe jos. Așa am ajuns să fac aproape zilnic câte 19 kilometri. Mă rog, 16 în zilele în care nu duc copiii la școală și 19 în zilele în care-i duc.

N-aveți idee cât m-a ajutat mersul ăsta pe jos. În primul rând ca tonus fizic și în al doilea rând pe mental. E o chestie să nu mai obosești după primii doi kilometri de mers pe jos, după care e o chestie și mai tare să nu mai obosești nici după 4, sau 6, sau 10, sau 16. Dar țelul meu cel mare este ca începând fix din toamna asta să combin mersul pe jos cu alergatul. În sensul că o zi alerg, în următoarea merg, și tot așa șase zile din șapte.

Am făcut această mult prea lungă introducere doar ca să vă pot întreba: voi ați făcut schimbări din astea radicale în stilul de viață? Ați făcut ceva ca să fiți mai activi sau încă sunteți la faza de „ar trebui să fac, dar o mai amân un pic?”.

Pentru că dacă ați făcut ceva în sensul ăsta sau aveți de gând să le faceți, va puteți înscrie la un concurs mișto. Imediat vă zic despre ce e vorba.

ING în colaborare cu Fitbit îi premiază pe cei care fac pași spre un stil de viață mai activ. Tot ce aveți de făcut este să răspundeți la întrebarea ,,tu ce schimbări faci pentru un stil de viață mai activ?’’, pe unul dintre canalele de Social Media pe care se desfășoară concursul.

➡️ Dacă preferați Facebook, o să răspundeți aici.

➡️ Dacă preferați Instagram, o să răspundeți aici.

➡️ Dacă preferați TikTok, o să răspundeți aici.

Postările care fac parte din campanie sunt semnalate distinct cu hashtag-ul #competițieINGxFitbit, ca să fie foarte limpede unde să postați răspunsurile. Aveți timp până pe 5 decembrie, atunci se încheie colectarea lor.

Iar acum vine partea cea mai importantă: care sunt premiile și cine le câștigă:

👉 20 de premii pentru răspunsurile care au impresionat cel mai mult juriul: ceas Fitbit Inspire 3 și kit format din cinci produse (o boxă, un lunch box, un prosop, o geantă de sport, toiletry bag).

👉 4 premii pentru cele mai inspiraționale răspunsuri. Unde inspirațional înseamnă că ai reușit schimbări evidente în stilul de viață, dar că le arăți și altora cum pot reuși. Premiile constau în produse care îți pot fi de ajutor pentru un stil de viață mai activ, cum ar fi: ceas Fitbit Versa 4 sau ceas Fitbit Sense 2 și un kit format din 5 produse (o boxă, o caserolă pentru prânz, un prosop, o geantă de sport, o borsetă pentru cosmetice ).

Acestea fiind zise, sfatul meu ar fi să vă înscrieți. Indiferent că ați făcut sau nu schimbări notabile în stilul de viață, indiferent că aveți de gând să le faceți, dar încă n-a venit momentul, n-am nicio o îndoială că știți cu toții cât de importantă este mișcarea. Iar ideea campaniei este să povestiți despre asta, chiar dacă schimbările personale vor veni mai încolo.

Și-atunci de ce să nu vă înscrieți? Mai ales că pe mulți dintre voi v-am văzut din comentarii că știți să mânuiți cuvintele. Înscrieți-vă, fraților, aveți șanse bune de tot să câștigați.

sursa foto: freepik.com