Cu vreo două-trei săptămâni în urmă, am avut mirifica idee de a le întreba pe femei ce părere au despre bărbații care nu știu să înoate. Prilej cu care am constat că majoritatea doamnelor și domnișoarelor, prezente aici și pe Facebook, n-au nicio problemă cu lipsa abilității bărbaților de a se menține la suprafața apei.

Mă rog, au existat câteva care au zis că n-ar concepe așa ceva, dar au fost în minoritate absolută, cele mai multe dintre voi ați sugerat clar că vi se fâlfâie că la o adică masculul feroce s-ar duce ca pietroiul la fundul apei. Nimic de obiectat pe subiect până aici.

În schimb, am constatat cu uimire că foarte multe au răspuns chestii de genul „lasă-ne cu înotul, să-i vezi p-ăia care n-au carnet de conducere”. Și cum n-a fost un singur răspuns de genul ăsta, au fost măcar vreo 10-15, am tras concluzia că pentru doamnele și domnișoarele din viețile noastre este mult mai importantă lipsa abilității de a conduce o mașină decât să poți să faci pluta pe spate.

De-aia mă simt deosebit de încurajat să reiau în mod exhaustiv dezbaterea pe acest subiect. Dar, ca să nu mai fiu eu nevoit să inventez întrebări, o să vă pun una singură: ce vă enervează cel mai mult la omul cu care vă împărțiți viața?

O să trecem peste nimicuri de genul „își suge dinții”, sau „sforăie de duduie casa”, ori „face pipi pe colacul de la veceu”, că astea sunt defecte care la o adică se pot corecta. Sau nu sunt? Hmmm…

Întrebarea mea se referă la lucruri mult mai grave, la cele care la o adică pot duce chiar la despărțire. Bine, în ceea ce mă privește „suptul dinților” ar fi un motiv de despărțire fără niciun dubiu, dar nu toată lumea e așa de exigentă ca mine, prin urmare, o să vin cu motive din alea grele.

Așadar, doamnelor, care dintre următoarele ar fi un motiv suficient să-i spuneți să se ducă la maică-sa:

👉 Nu te ajută deloc în casă;

👉 Nu se implică deloc în creșterea copilului;

👉 E gelos și posesiv, te verifică și te controlează în permanență;

👉 E un partener de sex mediocru spre slab;

👉 Câștigă puțin și nu are de gând să facă nimic în privința asta;

👉 Sau, dimpotrivă, jobul este pe primele trei locuri în viața lui, abia după vii tu;

👉 Bea foarte mult și nu pare că are de gând să se lase;

👉 E dependent de pariuri;

👉 Se joacă non-stop pe calculator sau consolă;

O sună pe mă-sa de trei ori pe zi, iar cel mai rău este că ce spune ea e sfânt, nu se trece peste;

Astea mi-au venit în cap la prima mână, dar sunt convins că o să-mi mai spuneți și voi altele la fel de grave.

Bănuiesc că este de prisos să mai menționez că bărbații nu sunt excluși din discuția de azi, că și în cazul lor pot exista numeroase lucruri care să-i enerveze la femeile din viețile lor suficient de tare cât să se ajungă la: „ia, gata, fiecare la scara lui, că așa nu mai merge”.

👉 E freak control;

👉 Nu mai știe altceva decât „copilul și iar copilul”, parcă a uitat că sunteți un cuplu;

👉 Nu te lasă să te implici deloc în creșterea copilului, deși asta îi ocupă tot timpul;

👉 E geloasă și posesivă, te verifică și te controlează în permanență;

👉 Nu-i iese din cuvânt lu’ maică-sa, de zici că te-ai însurat cu amândouă deodată;

👉 Nu le suporți pe prietenele ei cu care stă bot în bot toată ziua (unde „bot în bot” înseamnă orice mijloc de comunicare modernă);

Mno, acum să vă aud. De câte motive de genul e nevoie ca să porniți fiecare pe drumului lui în viață? Unul singur e suficient? Sau trebuie o combinație de mai multe?

sursa foto: freepik.com