Studiile spun că pandemia a șubrezit relațiile de cuplu. Serios, numai eu am citit vreo trei pe acest subiect. Surprinzător, nu? Cine-ar fi zis că doi oameni care se iubesc ajung să nu se mai suporte pentru c-au fost obligați să stea tot timpul unul în prezența celuilalt? Aproape că nu-ți vine să crezi studiile, vă spun.

Nfine, treaba e că râdem-glumim, dar sunt absolut convins că la treaba asta cu „șubrezitul” au contribuit din plin obiceiurile enervante ale celor doi. Obiceiuri pe care, dacă înainte le mai treceai cu vederea, că, na, plecai la birou, ieșeai cu băieții la bere sau cu fetele la suc, până ajungeai seara acasă, nu mai aveai niciun chef de ceartă sau de scos ochii celuilalt.

Așa că azi mă gândeam să deschidem cutia Pandorei, să dăm drumul leilor să iasă din cușcă, să pornim marele jihad internautic. Pe scurt, îmi ziceam că n-ar fi rău să facem un inventar al obiceiurilor enervante ale partenerilor.

Știți voi, chestiile alea deosebite din cauza cărora îți vine să te urci pe pereți când vezi că i le repeți a mia oară și el/ea continuă să le facă din nou și din nou cu aceeași nonșalanță. Am mai dezbătut noi pe-aici despre subiectul ăsta, dar pe vremea aia o făceam din postura de amatori. Acum, când intrăm în al doilea an de stat bot în bot în casă, o facem din postura de profesioniști.

Despre ce vorbesc? Păi, de exemplu, despre un capac de veceu pe care lucesc duios în lumina zilei picăturile de pipi, despre un forat cu sârg în nări, urmat de un languros “iubito, aduci și tu o bere”, în timp ce dă un bobârnac zdravăn biluței de muci proaspăt extrasă. Sau despre o masă lăsată nestrânsă toată ziua, cu resturi și firimituri pe ea din care ai putea să hrănești două săptămâni o rezervație de hamsteri.

Despre o chiuvetă rămasă neclătită, cu urme clare de flegme după spălatul pe dinți. Despre un “iar n-ai dus gunoiul, nesimțitule?”. Despre un pat nefăcut pentru că “ce rost are, dragă, diseară nu mă bag iar în el?”. Despre niște sticle de bere sau vin, băutură în orice caz, lăsate vraiște prin toată casa. D-astea. Despre toate obiceiurile alea care poate vi se păreau atât de drăguțe la început, iar acum vă aduc în pragul crizelor de apoplexie.

Și, ca să nu lăsăm nebăgat în seamă sexul frumos, despre cum vă vine vouă, domnilor, s-o strângeți duios de gât când se coiește două ore căutând o rețetă șmecheră pe net, după care vă treziți că tot pizza congelată aveți în meniul de seară. Despre cum vorbește patru ore la telefon cu prietena ei Rodica, fără să spună nimic. Despre cum își comandă la livrator o salată, pe motiv că “ea nu mânâncă”, lucru care n-o împiedică să radă elegant mai bine de trei sferturi din porția ta de burger cu cartofi prăjiți, în timp ce ciripește vesel despre curele de slăbire. Și alte d-astea la fel de drăguțe și de ușor de suportat.

Hai că v-ați prins ce zic. Nu e musai să le pomeniți doar pe cele povestite mai sus de mine. Sunt convins că în realitate există mult mai multe, infinit de multe, și abia aștept să dați drumul la câini.

P.S. Dacă vă e târșă să comentați cu numele vostru, băgați anonim, ca să știm o treabă.

sursa foto: freepik.com