Vreau să las aici o scurtă concluzie.

Dacă aș fi director de școală sau aș avea o funcție cât de cât de decizie prin ministerul educației, primul lucru pe care l-aș face, mâine dimineață la prima oră, ar fi să interzic careurile (părinți + copii) din curtea școlii. Cu greu poți găsi ceva mai grotesc și mai comunistoid decât adunările astea sinistre.

De fapt, nu numai că le-aș interzice, dar părinții nici măcar n-ar mai avea voie să treacă de poarta școlii. Copiii ar intra singuri, s-ar duce la clasele lor și cu asta basta. Nu tu circ, nu tu mașini lăsate pe avarii, nu tu politicieni grețoși care să le țină discursuri copiilor, nu tu popi chemați să țină predici, nu tu nimic.

Da, asta aș face. Mai ales în condițiile în care costurile ar fi zero. Ar fi unul dintre cele mai bune și simple lucruri pe care le-aș putea face pentru învățământ, decizie care nu m-ar costa absolut nimic. Gratis, frumos, elegant.

De altfel, mulți dintre voi, cei care mai citiți pe aici, trăiți în diverse țări ale lumii, țări cu sisteme școlare spre care România poate doar să năzuiască. Ne ziceți și nouă, vă rog, cum se întâmplă lucrurile în prima zi de școală prin țările pe unde v-ați stabilit? Că sunt extrem de curios dacă mai există „careurile” astea pe undeva pe unde apa caldă nu este doar la nivel de concept.