N-a fost în intenția mea, dar efectiv mi-am făcut praf jumătate de duminică când am citit comentariile de la o știre despre un biet copil de 16 ani care s-a aruncat de la etaj.

Și dacă tot m-am enervat de mi-a sărit tensiunea, mi-am zis că măcar să nu mă enervez singur. Să vă las aici câteva dintre comentariile absolut halucinante pe care le-am găsit pe postarea știrii ca să vă sară și vouă tensiunea.

Să purcedem, zic:

Duamna Andreea Popa trăiește în Spania, la Madrid. Aparent nu are nicio ocupație în afară de a debita cretinisme pe Facebook. Lucrează la Fabrica Sufletul Meu și este susținător AUR. Mai trist este că alți susținători AUR, probabil, au dat și like spuselor duamnei pline de înțelepciune. Miașpula în ea de empatie.

Pe duamna Nicoleta Nikoll o doare fix la brișcă de copila care s-a aruncat pe geam. După cum vedeți, pe duamna o interesează cu totul alte probleme. Poate că e normal să se întrebe așa ceva, atâta vreme cât încă se mai chinuie să găsească cipurile din vaccin și-și scuipă în sân când trece pe lângă cincige pe stradă.

Pe Bogdan Ionut Bogdan propun să-l tratăm cu indulgență, pentru că Ionuț arată fix a ceea ce este: a labagiu care-și face poze lângă mașini scumpe. N-am inventat eu așa ceva, Doamne ferește, am găsit la Ionuț pe profil. Partea bună e că Ionuț a purtat mască atunci când a fost nevoie. Partea rea e că și acum trăiește cu impresia că masca i-ar fi afectat creierul, nu că e prost de la natură. Well…

Nu cred că mai are rost să vă spun ce cred eu despre duamna Nina.

La Samy ăsta, pe lângă că e un dezaxat, mai e nasol și că nu aplică ce propovăduiește. Nu de alta, dar am găsit la el pe profil o postare care i se potrivește mănușă:

„Să vorbești când ai gura plină nu e bine, dar să vorbești când ai capul gol e mult mai rău!’.

Well, Samy, să știi că nu la vorbitul cu gura plină mă refer.

Dacă într-o zi ai ghinionul să ți se facă rău pe stradă, să-ți pierzi cunoștința, să leșini, roagă-te să nu fie empatica asta de Simona Maria pe lângă tine. Nu doar că nu te va ajuta cu nimic, dar există mari șanse să te omoare ea. După care va declara: „am văzut că se chinuie și i-am pus o pungă pusă pe cap”. Fmm!

Aparent, duamna Brumă are trei copii. Ceea ce, desigur, n-o împiedică să scrie mizeria de mai sus. Nu vreau să știu ce se va alege de copiii ăia pe care îi crește „să știe de rușine și să nu iasă din cuvântul părinților”. Din nou, fmm.

Nu vreau să fiu rău (deși vreau), dar duamna Daniela Preda arată exact precum comentează. Gizăs fucking craist!

Duamna Luminița este dovada vie că proștii au cele mai ferme convingeri. Și că n-ar ști ce este empatia nici dacă ar pocni-o peste ceafă. Empatia, desigur, ca să nu se înțeleagă cumva greșit că încurajăm violența aici.

Pe duamna Marya o cred doar la partea cu piața. La cea cu școala probabil c-a exagerat un pic, în sensul că singura ei legătură cu școala este că avea una în drum spre piață. Altfel, să știți că și duamna Marya este mamă. Plm.

Vi le-am lăsat doar pe cele de mai sus, pentru că efectiv n-am putut să citesc mai mult fără să simt că explodez de nervi. Dar sunt multe, sunt înfoirător de multe, dacă vă ține psihicul, le găsiți aici pe toate, doar că nu v-aș sfătui.

Băi, nu știu, dar eu efectiv nu-mi dau seama cum niște ființe umane pot ajunge atât de jos. Se nasc așa sau devin așa, cum se întâmplă lucrurile? Cert este că ceva trebuie să fie iremediabil stricat acolo, în interior, ca să ajungi să gândești în halul ăsta și să ți se pară că n-ai nicio problemă. Dimpotrivă, să fii convins că ceilalți au.

P.S. Ca să-mi fie mai ușor să lucrez, am salvat toate prinscreen-urile de mai sus într-un folder. Dau o bere cui ghicește cum am numit folderul respectiv.