Probabil că domnul Mircea Meșter este unul dintre foarte puținii cetățeni ai planetei Pământ care înțelege exact cât de greu e să stai așa și să nu faci nimic, să simți doar cum trece vara pe lângă tine. Altfel nu se explică de ce mi-ar fi trimis un mesaj prin care mă întreba dacă nu cumva mai am chef de un tur auto. Bănuiesc că intuiți răspunsul meu fără să aveți nevoie de mai multe încercări.

Da, normal că aveam chef, mai ales că acuș trece luna iunie și eu încă sunt în interiorul teritoriului carpato-danubiano-pontic. Păi anul trecut, fix pe vremea asta, băteam Europa la volanul Furiei Albastre, de mi-au dat și lacrimile ieri când mi-au apărut memories pe Facebook.

Cam aceasta ar fi explicația conform căreia, începând de azi, până pe joia viitoare, fratele vostru o să fie în mijlocul unei experiențe care poarta poeticul nume de Volvo Experience Tour. Ia încercați să-l rostiți în gând, să vedeți că sună exact ca o poezie.

Asta spre bucuria celor de pe aici care m-ați întrebat la turul trecut, CarsAndRoads, de ce nu testăm și nu scriem despre mașina de asistență. Care mașină era un Volvo. Iată c-o să testăm acum șase, nu una.

Mno, acum să trecem și la ce mă îngrijorează vizavi de toată faza asta. Săptămâna trecută, când ne-a spus care va vor fi traseul și programul, Meșter a început să rostească niște cuvinte aducătoare de neliniște pentru urechile mele de om care adoră să procrastineze. Și care se pricepe la asta, sunt chiar extrem de competitiv pe tot ce ține de lene. Or când pleci într-un tur auto cu mașini Volvo, ultimele lucruri pe care vrei să le auzi sunt cuvinte și expresii precum: „o să ieșiți din zona de confort” sau „vi se va pune la dispoziție echipament adecvat”. Ca să nu mai vorbesc și de avertismentul care mi-a dat fiori reci pe șira spinării: „unii dintre voi probabil vor face febră musculară”.

Alooo! Păi ne pui să împingem la Volvo alea pe Transfăgărășan și ne cronometrezi autonomia sau cum?

Nfine, toate ar mai fi fost cum ar fi fost dacă, la ceva vreme după ce-mi dădusem ok-ul pentru participare, nu m-aș fi trezit că-mi bipăie whatsapp-ul cu un alt mesaj de la Meșter: „auzi? Crezi că i-ar plăcea și Marei să vină?”.

Degeaba am bălmăjit eu chestii precum „nu prea cred” sau „are multă treabă în perioada aia”, că știți ce-a făcut? A trădat consemnul bărbaților, aia a făcut, și s-a apucat să-i scrie direct fashionistei.

Și uite așa se face, fraților, că până joia viitoare voi fi nu numai sub spectrul amenințător al ieșirii din zona de confort, ci și sub supravegherea strictă a privirilor fashionistei. Ce-aș putea să mai zic? Sper să merite mașinile alea Volvo tot efortul și toate riscurile conjugale la care voi fi expus. Și să nu uităm de riscurile culinare, da? În turul trecut am pus pe mine 2.7 kg. Sunt extrem de curios ce se va întâmpla acum, mai ales că mi-au ajuns la urechi niște vorbe precum „ceaun” și „tradiționale”. 😀

Până una alta, o să vă spun că dacă vreți să urmăriți mai îndeaproape ce se întâmplă prin acest tur (și să aflați ce e cu zona aia de confort) ar fi recomandat să urmăriți hashtag-ul #VolvoExperienceTour, pe Facebook și pe Instagram. Îl voi folosi și eu.

Partenerii experienței care urmează să ne producă unora dintre noi febră musculară:

🚗 Volvo Car România

🎌 Michelin

Iar acum vă las și mașinile pe care SPER c-o să le testăm conducându-le.