Articolul de alaltăieri mi-a întărit o convingere: un procent imens dintre cei care ajung să facă uber și bolt sunt doar niște indivizi fără scrupule, lucru pe care îl știu și ei foarte bine. Nu aveți nici cea mai vagă idee ce (și câte) comentarii am putut să primesc de la cei care țineau să-și justifice mișculațiile cu anularea curselor și prețul umflat artificial. Nu, nu le căutați, pentru că nu le-am aprobat decât pe cele ale oamenilor care au fost în stare să-și susțină punctul de vedere fără să jignească. Doar că ăștia au fost puțini, foarte puțini.

Restul? Cu restul, lucrurile stau cam așa: tone de înjurături și valuri de *uie s-au scurs spre mine. Toate însoțite și de justificările prin care mânuitorii de covrig se plângeau că banii sunt puțini, că benzina s-a scumpit și prețul pe kilometru e prea mic, și că de-aia ajung să facă învârtelile despre care vorbeam eu în articol, învârteli pe care le știe deja toată lumea. I-auzi, ce descoperire, e viața grea în România dacă vrei să muncești cinstit.

Boșilor, am și eu o întrebare la voi? V-a obligat cineva să vă faceți șoferi de uber și bolt? Că ultima oară când am verificat nu scria nicăieri în constituția României că toți cetățenii acestei țări, care n-au chef de muncă, sunt obligați să fie șoferi de uber și bolt. Nu, serios, dacă nu mă credeți, puteți să verificați, nu scrie nicăieri asta.

Vă ține cineva să faceți o altă meserie, una din care să câștigați mai mult, fără să fie nevoie să faceți matrapazlâcuri? Aaa, nu vă duce capul să faceți altceva? Mai mult decât probabil, dar asta nu e nici vina mea, nici a clienților pe care-i țepuiți voi pe motiv că „s-au scumpit benzina și asigurările” și „viața e greu, trebuie să mănâncă și gura mea”. Da’ cine vă ține, boșilor, să vă găsiți o meserie din care să puteți trăi fără să fie nevoie să vă bateți joc de clienți? Cine? Evident, nimeni, doar că nu sunteți în stare.

Dar vreți să vă spun ce cred despre voi? Nu despre toți, ci doar despre cei care mi-ați explicat că e NORMAL să faceți toate chestiile alea cu anulatul curselor și măritul artificial al prețului? Eu cred cu tărie că orice meserie ați face, în orice domeniu ați lucra, imediat o să găsiți o metodă prin care să mai ciupiți câte ceva, să-i mai furați pe clienți sau pe patroni, să mai faceți un parandărăt. Evident, având aceeași justificare: viața e grea, s-a scumpit tot, nu mă pot descurca doar din salariu.

Pentru că aveți asta în sânge, aveți asta în ADN. Nu de alta, dar dacă chiar nu se putea trăi din șoferia de uber sau bolt, fără învârteli și mișculații, oamenii ăia care sunt cinstiți, și care fac uber sau bolt PE BUNE, ar fi murit de foame sau s-ar fi lăsat de meserie.

Știți voi care oameni, ăia care muncesc fără anulări de curse și fără ajuns la comenzi doar când e tarif dinamic, ăia despre care vorbiți voi cu dispreț: „prostu’ ăla care bagă ca migu’ câte doișpe ore pe zi”. Păi da, bagă, că viața în România chiar e grea, doar că ei știu că e grea pentru toată lumea, nu doar pentru voi, covrigarilor. Că și pentru noi, ceilalți, e la fel de grea, dar nu ne folosim de argumentul ăsta ca să-i înșelăm pe cei din jur. Băgăm si noi, ca migu’, cât putem și cum putem.

Oamenii ăștia există și sunt printre voi, că i-am mai nimerit și eu din când în când. Ei sunt dovada că în orice domeniu îți poți face treaba și cinstit, pe bune, fără să-ți bați joc de cei de la care îți vin banii.

Nu e cazul vostru, desigur. Voi puteți să-i dați înainte cu: „s-ă moară măta, tu ști cât sa făkut benzina?”. Plus ailaltă, preferata mea din tot ce-ați debitat de două zile încoace: „dacă nuți convine, ia autobuzu sărakule!”.

Gata, vă pup, vedeți de covrig acolo, că imediat cresc colegii tariful în aplicație și trebuie să fiți pe fază, să mai țepuiți niște clienți.

P.S. Dacă aveți impresia că aberez sau mint despre zecile de comentarii pe care nu le-am lăsat pe blog, aruncați un ochi pe grupul ăsta de uberiști și boltiști. Unde veți găsi doar o mică mostră, dar relevantă, despre cam ce comentarii am putut primi aici. Da, evident, cineva a pus articolul meu acolo. Să-l mai pună si p-ăsta de azi, dacă le dă mâna. Forza covrigu’!

sursa foto: freepik.com