Dacă pentru fotbalul mioritic mai am doar vagi străfulgerări de interes, nu așa stau lucrurile și cu fotbalul adevărat, adică ăla unde băieții care aleargă după minge nu încasează degeaba milioanele de euro. Știți voi, ăia care sunt capabili să facă o preluare din alergare, fără să fie nevoie să atingă mingea de cinșpe ori.

La noi n-am mai văzut asta de pe vremea lui Adrian Ilie. Jucătorii de fotbal români, care sunt în stare să facă preluare, nu mai pot să alerge, iar ceilalți, ăia care sunt în stare să alerge, n-au nicio șansă să facă preluare.

Nfine, detalii, revenind, astăzi, diseară de la 22.00, este meciul pe care îl așteptăm un an întreg (că bănuiesc că nu sunt singurul): finala Champions League. Adică Liverpool – Real Madrid.

Nu vă ascund că, deși simpatizez ambele echipe, la noapte voi fi fanul Realului. Dar, de ce să mint, mi-ar plăcea să câștige la penalty-uri, după ce în timpul regulamentar de joc s-a înregistrat un 4-4 cinstit. N-aș zice „nu” nici să mai văd câte un gol de fiecare echipă în prelungiri.

Desigur, nu va fi cazul, că n-am eu noroc de spectacol d-ăsta. În realitate, scorul va fi 2-1 pentru Real, iar meciul se va încheia după cele 90 de minute.

Iar acum să vă aud pe voi. Că dați scor exact sau doar ziceți cine bate, nu mă interesează, vreau doar să văd cu cine țineți diseară? Așadar, Real sau Liverpool?