Salutare tuturor și bine ne-am regăsit! Data trecută am uitat să menționez cât mare este impactul muzicii în viața mea. Așa că fac o referire rapidă la un singur episod, pentru că sunt și altele, întâlnirea cu Lemmy în Germania, de exemplu.

Era seară, mama era în spital, nu știam nimic de ea, s-a întâmplat exact în perioada de început a pandemiei, când toată lumea era isterică și ascultam Teradrops a lui Satriani. Sufletul meu urca și cobora odată cu riff-urile lui, sunetele îmi umpleau un suflet chinuit de teamă, de gânduri foarte negre, când a sunat telefonul.

Pe ecran a apărut Spitalul Județean și atunci fiecare celulă a corpului meu a înghețat, am știut totul înainte ca vocea robotică de dincolo să îmi dea vestea fatidică. Împietrit, am răspuns cumva ceva  persoanei de dincolo, am închis și Satriani a pornit din nou, dar nu mai erau aripi de înger, era o drujbă mortală. Mai am obiceiul să ascult posturi de radio cu muzică rock și s-a întâmplat ca ăia să arunce în eter Teardrops, și atunci revenea cavalcada de durere. Am fugit de melodia aia cu disperare. Asta până de curând.

Nu aveam somn, mi-am pus căștile, am deschis geamul să am destul aer în caz că mă sufoc, mi-am golit mintea de frică și am dat drumul lui Satriani. După primele acorduri am simțit iarăși flacăra aia neagră a durerii, apoi muzica a șters tot. Toată durerea, toată disperarea, toată fuga și atunci am zâmbit, pentru că printre aripile de înger a apărut din nou chipul blând al mamei mele. Zâmbea, am zâmbit și eu și am pus cântecul încă o data.

Așa mi-a venit idea ca să pun aici, începând de data viitoare poveștile voastre despre muzică și viață. Prima poveste primită a fost a Anduței, una veselă, bine scrisă, apoi cea a lui Ametist, un joc de lumini și umbre, la fel de bine scrisă, și încă câteva după. Nu ezitați, vă rog, puneți-vă muzica de suflet și scrieți de acolo din adâncul vostru, aici: [email protected].

NEWS

🔵 Five Fingers Death Punch au anunțat noul album: Afterlife Și un nou turneu cu Megadeth în deschidere. Să se bucure fanii de ambii, zic.

🔵 Ludovico Technique își continuă drumul ca vampir tehno post-apocaliptic sau ce draci vrea el să fie.

🔵 Astronoid au pus pe piață noul single, Eyes, care face parte din albumul Radiant Bloom care o să iasă în iunie. Eyes sună bine.

🔵 Slowtorch au dat drumul la Kraken și sună al naibii de bine. Noul lor album iese la sfârșitul lunii aprilie. Așteptăm.

🔵 The God Awful Truth cu ceva mathcore, hardcore, ciudat cu spume, deloc rău însă.

Acum aruncăm țoalele de pe noi și dăm drumul la anduțe.

🔴 Evil Invaders – Shattering Reflection (2022)4,8 din 5 anduțe

Albumul mi-a venit pe feed însă în momentul ăla al zilei când am citit ce nume au ăștia, mi-am zis că este un nume extrem de retardat, un fel de Gigel și l-am pus deoparte. Mai fac și mizerii de genul, dar am și circumstanțe atenuante, Evil Invaders, Belgia, speed/thrash metal, eu nu m-am mai întâlnit cu un album decent de speed de ăhăăăă.

Am citit recenzia lui Bogdan și, la ce ascult de la el, este cam așa: dacă are cuvinte decente despre lăutari, mie sigur îmi plac, iar dacă este vreo drujbă care îl face să blesteme studioul care a scos abominația, la mine este mănușă.

Cum am dat play, băi frați și sistere întru muzică, s-a făcut un mare mosh pit chiar în mine, așa că am sărit în mijlocul camerei într-o fandare de căprior, ca un mare star rock.

Albumul ăsta nu ia prizonieri, merge  la tras de fiare sau făcut alte chestii prin sală, mașină, trotinetă, dat boabe la găini, ăia gurmanzi să nu fie dezamăgiți, merge și la sala de mese, curge uns și la plimbarea de blogher, aia de 15 mile marine. L-am cumpărat.

Dă-i play AICI

➡️ Darkher – The Burried Storm (2022)4 din 5 sau poate mai mult

Hipnotic album, extrem de bine scris, cu un instrumental așezat fix unde și cum trebuie. O surpriză extrem de plăcută, o continuare care a ridicat ștacheta după debutul din 2016. Este bine tare de tot. Dacă nu vă place este ceva în neregulă cu voi.

Dă-i play AICI

➡️ Nightfell – Never Comes The Storm (2022)4,2 din 5

Încă o creație al naibii de bine scrisă.  Oamenii sunt buni tare pe blackened death/doom, pasajele blânde se succed rapid cu cele dure extrem de lin și natural. Băgați mare că nu aveți decât de câștigat.

Dă-i play AICI

➡️ Lux Incerta – Dark Odyssey (2022)3,9 din 5

Probabil următorul album al lor o să apară prin 2032 la a 500 – a ediție a listei ( o să apară și matematicianul de serviciu care o să spună exact a câta ediție o să fie ), pentru că francezii scot unul la 10 ani. Probabil au multe nunți. Despre ce au scos, numai și numai de bine, doom cu progresiv, totul nivelat frumos.

Dă-i play AICI

➡️ Pharmacist – Flourishing Extremities On Unspoiled Mental Grounds (2022)3,5 din 5

Sunteți fani Carcass? V-ați terorizat vecinii cu legendele engleze ? Dacă nu, acum este momentul cu japonezii. Au soundul ăla old school al death metalului făcut cu dragoste și bun simț. Poate meritau o notă puțin mai mare, poate.

Dă-i play AICI

➡️ Marrasmieli – Martaiden Mailta (2022)4,2 din 5

De unde puteau veni acești neni cu muzică black atât de bună ? Din Finlanda, că ăia au mai multe trupe rock decât populație. Muzical album, atmosferă foarte mișto, nu abuzează aiurea de riffs. Este de ascultat de mai multe ori.

Dă-i play AICI

➡️ Concilivm – A Monument in Darkness (2022)3,8 din 5

Death metal din Chile, fix pe sufletul meu, brutal fără fasoane și floricele. Chitări nebune, un toboșar posedat de toate spiritele ameridiene disponibile, un vocal cu voce rea. Totul direct, muzică simplă pentru tot omul muncii.

Dă-i play AICI

➡️ A Wilhelm scream – Lose Your Delusion (2022)3,5 din 5

Ăstora le curge unchiu Sam prin toți porii, sunt americani verzi fierți pe un hardcore melodic bine de tot. Este pe veselie bine de tot, ușurel de vară, merge cu popcorn și cola. Eu l-am dus bine de tot.

Dă-i play AICI

➡️ Wardruna “Kvitravn – First Flight of the White Raven (2021) 3,5 din 5

Albumul ăsta mi-a scăpat și nu știu cum. Este un folk cult pentru care mie îmi trebuie starea aia de introspecție și fața aia de om care se preface citit mult.

Muzică de oameni cu eșarfe și helance de firmă care aplaudă la festivaluri medieval. Este muzică bună dar eu duc greu . Merge cu rune, nu aveți, dați în bobi.

Dă-i play AICI

Până data viitoare aveți grijă de voi și ai voștri! Pace!

P.S. Aștept povești !