Am avut un pic de treabă zilele astea și nu m-a tras deloc sufletul să-mi stric frumusețe de zen cu isprăvile lui Simion. Lasă că m-a tras azi.

Bănuiesc că știți toți despre gestul de mârlete agresiv din Parlament, nu mai e cazul să explic. În schimb, altceva voiam să vă spun. Sunt absolut convins că nimic din ce face domnul președinte AUR nu este întâmplător.

Dacă voi trăiți cu impresia că stătea el Simion liniștit în sală, asculta ce spune Virgil Popescu, dintr-o dată s-a enervat și s-a dus să-l ia de gât, sunteți niște dulci copii. Sunt convins că a fost un plan foarte bine pus la punct, inclusiv cu variante de rezervă. Cum procedezi dacă pleacă de acolo când urci; cum procedezi dacă te înjură; cum procedezi dacă răspunde cu un cap în gură șamd.

Tot ce face Simion, absolut toate ieșirile în decor, toate mârlăniile și gesturile agresive sunt bine puse la punct și regizate pentru că ele înseamnă un capital de imagine imens pentru Simion și AUR. Li se rupe lor că poliția a deschis nu știu ce dosar penal la finalizarea căruia o să-i ia, nu unul, ci ambii cai de la bicicletă lui Simion.

În schimb, gestul va rămâne adânc săpat în conștiința colectivă a unei anume părți a electoratului, ca fiind o luare de poziție în fața ministrului energiei, adică exact „ăla din cauza căruia ne vin facturile ălea mari, frățică. Și până la urmă, ce mare lucru i-a făcut? Mai bine-i dădea și-un cap în gură.”.

Mi-au ajuns de-a lungul timpului în feed vreo două-trei videouri pe care Simion le postează la el pe pagină sau pe pagina AUR. Sunt filmate pro, Simion probabil umblă în permanență după el cu un cameraman profesionist. Iar reach-ul și engagementul videourilor erau imense. Zecii de mii de share-uri, zeci de mii de comentarii, majoritatea favorabile.

Și cum sa nu fie așa când, în unul dintre ele, omul se filmase cum își ridică salariul de la Parlament, le arăta oamenilor purcoiul de bani, fluturașul de salariu, plus indemnizațiile de cazare și transport (cred că erau aproape 20.000 de lei acolo) și le spunea, textual: „bani pe care parlamentarii îi iau lună de lună și nu fac nimic pentru voi”.

De-aia vă spun că așa se traduc TOATE acțiunile întreprinse de Simion: spectacol pentru publicul țintă și potențialul public țintă AUR.

Pentru că la ora asta Simion simte, și simte foarte bine, că are un bazin electoral imens. IMENS. Lumea e scârbită de tot ce înseamnă politică, politicieni și partide politice. Uite, gândiți-vă la modul concret, dacă ar fi alegerile mâine, cu cine ați vota?

Cu USR-ul? Mă faceți să râd, nu cred c-am mai trăit vreo dezamăgire politică atât de mare de la Convenția Democratică din 1996. Care sunteți mai trecuți de-o vârstă știți exact despre zic. Emil Constantinescu și cei 15.000 (parcă) de specialiști. Cam așa și cu USR-ul, nu poate fi catalogat nici măcar la nivelul de glumă proastă.

Cu PNL-ul? Hai să fim serioși, la următoarele alegeri PNL va obține un scor pe care până și cei de la Dinamo l-ar considera o umilință. Familia, prietenii și membrii de partid sunt toți cei care vor mai vota această relicvă istorică. Și nici ăia toți.

A mai rămas doar PSD-ul ca opțiune viabilă. Cei de la PSD ar fi fost la alegeri pe niște cai extraordinar de mari, dacă nu făceau greșeala să bage acum la guvernare. Greșeală pe care n-am s-o înțeleg vreodată. Eu, să fi fost în locul lor, stăteam frumușel în opoziție, îi lăsam p-ăștia să-și rupă gâtul singuri, și acumulam capital electoral cu duiumul. Au ales să se bage la guvernare, alături de calul mort PNL, în perioada asta extrem de dificilă, deci cu siguranță vor pierde capital electoral. N-ai cum să nu pierzi atunci când ești la putere într-o perioadă în care lucrurile merg din rău în mai rău. Ia ghiciți voi către ce partid se vor îndrepta toți potențialii votanți ai PSD-ului dezamăgiți de implicarea partidului lor la guvernare? Da, exact, ați ghicit, către AUR.

Acum înțelegeți cam cât de mare este bazinul electoral pentru care face Simion show după show?

De-aia vă spun că nimic din ce face Simion nu este întâmplător. Toate scandalurile în care apare în prim-plan sunt calculate la milimetru. Ca impact asupra audienței, zic. Iar audiența targetată este formată exact din oamenii despre care vorbeam mai sus: cei care dintr-o dată s-au trezit că nu mai au cu cine sa voteze.

O să vedeți că pe măsură ce ne vom apropia de alegeri, o sa constatați cu surprindere că veți auzi de la din ce in ce mai multă lume un discurs de genul ăsta: „Hai să le dăm celor de la AUR și lui Simion o șansă, că toți ceilalți au fost la putere, ăștia nu. Hai să vedem ce pot”.

Dap, am început să aud inclusiv de pe la prieteni de-ai mei că AUR ar merita o șansă, în condițiile în care mai sunt peste doi ani până la alegeri. Pe măsură ce ne vom apropia, vom auzi din ce în ce mai des discursuri de genul ăsta.

Și să nu uitați încă ceva extrem de important: vin și alegerile prezidențiale. Luați repede la mână toți liderii politici care vă trec prin cap si ziceți-mi dacă găsiți vreunul despre care să ziceți „da, ăsta va fi următorul președinte al României”.

Gata? Ați încercat? Este c-ați pățit ca mine? În sensul că n-ați găsit vreun nume despre care să puteți zice asta?

Well, acum înțelegeți de ce nimic din ce face Simion nu este întâmplător? Pentru că, în aceste condiții, s-ar putea să vorbim despre următorul președinte al acestei țări. Da, știu, v-am stricat ziua. Îmi pare rău, dar, din păcate, o sa vedeți că exact așa stau lucrurile.