În urma recentelor evenimente, după o noapte de chibzuit adânc, am ținut să-i comunic și fashionistei concluzia la care am ajuns:

– Să știi c-o pun și pe Cate Blanchett pe lista mea de freebies. Or să fie două, ea și cu Angelina Jolie.

Băi, cum să vă explic eu vouă? Toată vorbăria mea se întâmpla în mers, mai precis în timp ce făceam patul. Ei, exact, dar exact în momentul în care rosteam „Jolie”, am futut un deget mic de la picior în colțul comodei pe care stă televizorul, dar nu c-am futut, am executat cea mai puternică lovitură, cu degetul mic, care s-a executat vreodată în istoria omenirii.

Știți despre ce vorbesc, nu? Dai cu degetul mic în mobilă și simți cum ți se taie respirația, simți cum te fulgeră durerea până-n creștetul capului, simți cum ți se scurge viața din corp. Acum înmulțiți asta cu doi sau chiar cu trei, ca să înțelegeți exact cam cât de tare am dat.

Practic, mi-au dat lacrimile pe loc și n-am mai avut putere decât să mă las pe un colț de pat, în timp durerea pulsa ca și cum cineva mi-ar fi smuls, fără anestezie, degetul mic de la stângul. Mi-era și frică să pun mâna pe el, să nu cumva să-l simt cum atârnă rupt prin șosetă. Doar zăceam așa într-o rână și așteptam să treacă durerea aia ascuțită care nu mai trecea odată.

Fashionista  s-a uitat o vreme lung la mine cum agonizez pe marginea patului, după care m-a întrebat cu dulceață în glas:

– Unde e Cate Blanchett acum?

Apoi a luat-o pe Suzana în brațe și-a ieșit din cameră, în timp ce-i șoptea pisicii suficient de tare cât să aud și io:

– Așa se întâmplă când vorbești prostii despre alte femei.  

Fmm, Cate, uite ce mi-ai făcut!