Salutare tuturor! Introducerea ați citit-o deja de ieri, pentru că nimic nu poate să învingă ura față de muncă a șefului de la blog. Așa că azi n-avem decât piesele.

Deci dăm play:

Retro – albumul :

➡️ Corrosion of Conformity – Blind – 1991

În anul în care Metallica a murit pentru mine și din fan am devenit ascultător din inerție, băieții ăștia, americani și ei, au scos un album care merita mult mai multă atenție. Cum nu este niciodată prea târziu, îl lăudăm acum și aici Băieții se joacă cu muzica lor prin heavy, stoner, elemente de southern și thrash de la începuturi. Pentru mine a fost un album care mi-a plăcut mai mult ca Black Album. De fapt în ’91 sunt multe albume care mi-au plăcut mai mult și atunci și acum ca M’91.

Dă-i play AICI

➡️ Khirki – Κτηνωδία – 2021

Avem hard-rock/post-grunge din țara olimpiadelor și unul bun de tot. De obicei mix-ul ăsta, cel puțin în ultima vreme, mă lasă mai rece ca un calorifer din București. Dar grecii ăștia fac pe albumul ăsta absolut totul ca să mă contrazică. Și mi-au închis gura și meritam asta.

Dă-i play AICI

➡️ Violet Cold – Empire of love – 2021

Eeei, aici proiectul ăsta m-a plesnit la fel de bine și cu sete ca o dominant lady într-o partidă cinstită de bdsm. Dacă albumul ăsta venea din oricare parte a Europei, nu aș fi spus nimic dar vine din Baku.

M-am intersectat cu nenea astea cu un EP sau niște single-uri acum vreo câțiva ani. Ori m-a prins în starea aia cea mai ciufută ori nu am fost foarte atent. Ei bine albumul ăsta a intrat direct cu talpa. Cetățeanul se joacă bine cu jazz, noise, post-black metal și alte chestii pe care vă las să le descoperiți voi.

Dă-i play AICI

➡️ Anomalie – Tranceformation – 2021

Albumul ăsta probabil nu l-aș fi găsit niciodată dacă nu aș fi primit date despre lansarea lui pe feed. În plus au fost scoase 500 de copies. Multe tare. Tot pe post-black metal dar mai curat ca azerul de sus. Dar la fel de bun. Sunt uimit ce muzică pot scoate unii și au norocul să o asculte o mână de oameni. Este bine să ascultați și voi că albumul merită.

Dă-i play AICI

➡️ Rinuwat – Dua Naga – 2021

Music, mate, music. Vreți ceva greu de ascultat, ceva să vă scape și de părul din talpă?

Ei bine, aussie ăștia asta dau. Elemente aborigene și metal, sună bine, nu? Și limba, o să constatați că nu este chiar engleză, nu, deloc, este limba la nenii ăia de dinainte de coloniști. Și este bine.

O să aveți tendința să faceți vreun dans ritualic, nu încercați, este posibil să plouă. Pentru zăpadă sau ler încercați cu Hruşcă.

Dă-i play AICI

➡️ Mental Devastation – The Delusional Mistery of the Self – 2021

Avem chilieni si avem noul val de thrash. Unul tehnic, în forță, plin de energie. Sunteți pă thrash? Ei bine albumul ăsta vă oferă tot ce vă doriți. Am rămas plăcut surprins și pe bună dreptate.

Dă-i play AICI

➡️ Vindicator – Communal Decay – 2021

Rămânem la thrash dar de data asta în State. Băi, thrash ca de la mămăica și tătăicul lor, cu coi, pe politics, chestii nucleare și mai scapă și câte ceva despre zombie că doar nu credeați că doar un dezastru nuclear ar fi de ajuns.

Riff-uri demente, o structura a chitarelor care rule tot.

Dă-i play AICI

➡️ Mega Colossus – Riptime – 2021

Rămânem în State că este de bine. Niște unii cu un heavy din ăla catchy bine. Voce bună, clară, energie pură pe instrumente, merge și cu gagici mișto și cu tobă și lebăr.

Este un câștig ce fac băieții ăștia pentru că asculți și ții ritmul pe masă și vei zâmbi sigur și singur, de nebun.

Dă-i play AICI

Mă opresc aici, vă doresc multă sănătate, să îl găsiți pe Iisus sub brad sau ultimul tip de dronă. Vă salut și mă înclin.