Poate sunt eu mai prost informat, că altfel nu-mi explic de ce n-am mai auzit nimic despre vreo sancțiune sau despre vreo măsura internațională împotriva Belarusului condus de Lukașenko. Au vuit rețelele de socializare câteva zile și cam asta a fost tot. Sau, repet, s-au luat măsuri, dar n-am aflat eu care sunt alea.

Bine, înțeleg că pe la noi pe-aici circulă niște idei de sancțiuni hipsterești, gen, vrea Clotilde să schimbe numele străzii pe care se află ambasada Belarusului. Din strada Tuberozelor, vrea s-o facă strada Roman Protasevici.

Vă spun, cred că i-a înghețat sângele în vene lui Lukașnenko când a auzit ce grozăvie i se pregătește. În stilul ăsta, io zic că dacă mai venim cu vreo idee de genul să stingem lumina câte cinci minute pe zi, în semn de protest, mai mult ca sigur își dă dictatorul demisia. Geez, nici măcar să râd nu pot, că mi-e milă rău de băiatul ăla și nu-mi arde. ☹

Sper că vă imaginați că pe măsură ce trec orele, zilele, săptămânile și atenția opiniei publice se îndreaptă spre alte subiecte fierbinți, soarta băiatului ăluia e pecetluită. Bine, din păcate, cred că oricum era pecetluită, că nu văd cum l-ar mai putea scoate cineva din pușcărie, dar măcar aș fi vrut să văd că toți ăștia care dau din gură cu drepturile omului, democrația și libertatea sunt în stare să facă ceva CONCRET în ceea ce-l privește pe Lukașenko.

Plm.