La ordinul președintelui Belarusului, Lukașenko, o aeronavă Ryanair care zbura pe ruta Atena – Vilnius a fost deturnată și forțată să aterizeze la Minsk. De ce? Pentru că la bordul ei se găsea Roman Protasevici, blogger și jurnalist, opozant declarat al regimului Lukașenko. Omul a fost arestat, iar avionul încă n-a părăsit Minskul la ora la care citiți asta.

Am rămas cu gura căscată când am citit știrea. Și mă gândeam că dacă Lukașenko n-are nicio problemă sa comită un act de terorism internațional, cam ce-ar fi în stare să facă Putin dacă are vreun interes de genul ăsta? Bine, mă rog, adevărul e că Putin îl otrăvea până să apuce să urce în avion.

Altfel, sunt extrem de curios care vor fi reacțiile mai marilor Europei și nu numai, mai ales că avionul zbura între două țări membre NATO. Până la ora asta am tot citit declarații ultragiate ale liderilor europeni, dar știți cum e, ultragiați sunt și în cazul Navalnîi, și cu toate astea omul tot în pușcărie putrezește, cu toată ultragierea lor. Sper să facă ceva să nu pățească la fel și băiatul ăsta, că înțeleg c-ar avea doar 26 de ani.

P.S. Nu mă pot abține să nu remarc că este vorba despre un blogger, nu despre un vloger, instagramer,  tik-toker, sau vreun deținător de room pe Clubhouse.

Roman Protasevici