Plecăm la film. Ajungem la mall. Regina fashion-ului se mai duce nu știu pe unde, timp în care io mă duc la bilete.

– Dacă nu vii până iau, ce vrei, nachos sau popcorn?, întreb naiv și amabil ca un gentleman d-ăla.

– Nimic. Nu-mi lua nici, nici, că nu mi-e poftă de nimic.

Ok. Mă duc la bilete și m-așez la coadă. Chiar când să ajung în față apare și ea. Iau bilete, comand nachos și zic să fiu gentleman până la capăt:

– Deci nu-ți iau popcorn sau nachos?

– Dacă am zis că nu vreau nimic, înseamnă că nu vreau nimic. Nu mi-e poftă.

Perfect. Plătesc, iau nachoșii, iau biletele, și hai în sală că începe filmul.

Ajungem chiar când se face lumina mai mică și începe publicitatea. Ne așezăm, pun nachoșii lângă mine și rabd cu stoicism toate cele cinșpe minute luuungi, cât durează reclamele. Că știți cum e, un bărbat adevărat nu înmoaie primul nachos în sos decât după ce-a început filmul.

Gata, începe, se stinge lumina. Cu apă în gură de poftă ridic tavița cu nachoși și dau să-l iau pe primul, să-l înmoi în sos și să-mi bucur papilele cele greu încercate. Moment în care, așa prin întuneric, simt o mână în tăviță și-i aud vocea rugătoare:

– Dă-mi și mie unul să văd cum sunt.

Și-a luat unul, să „vadă cum sunt”. După care a mâncat gospodărește jumătate din nachoși, în condițiile în care ei nu-i era poftă de nimic, înțelegeți? Doamne ferește să-i fi fost, că nu știu ce naiba mă făceam. Well…

Stați, nu vă speriați și nu săriți în adidași, că nu s-au redeschis cinematografele. Asta e doar o amintire din vremurile după care tânjim cu toții. Nu știu cum stau lucrurile la voi, dar eu mă voi înfige în primul cinematograf imediat ce chestia asta va fi posibilă fără niciun risc.

Până atunci, dacă tot se anunță vremuri de stat mai mult în interior, puteți vedea cam cu ce se mai ocupă alți oameni pe la ei pe acasă, urmărind discuția dintre alconnaisseurul Alex și prietenii lui pe tema băuturilor long drinks. Nu de alta, dar este o adevărată dezbatere, cu argumentație și tot ce trebuie, pentru Gin&Tonic versus Vodca&Suc de mere și Whiskey&Lime.

Iar dacă argumentele lui Alex și ale prietenilor lui nu vă conving, vă puteți căuta voi altele mai convingătoare direct pe site-ul eMAG.

Și nu uitați: dacă bei cu cap, nu te doare capul. Consumăm responsabil și n-avem probleme.

Cu speranța că v-am fost util, atât pentru azi.