Am ieșit ieri un pic cu fetele în parc, cu trotinetele. Dar nu asta e important, ci că la un moment dat ne-am oprit să ne tragem sufletele. Mă rog, ele nu eu, că eu am trotinetă electrică.

Ei, și cum stăteam noi așa, în liniștea aia din parc se auzea discuția de la banca de lângă. Unde cinci cetățeni de ambele sexe dezbat aprig unul și același subiect care ne arde pe toți: vaccinul anti-covid. Evident, unii sunt pro și alții contra, că altfel n-ar mai fi avut ce discuta.

N-am reținut tot ce ziceau ei acolo, dar când disputa deja se încinsese destul de tare (până și fetele mele se uitau nedumerite întrebându-se de ce aproape că zbiară), singura persoană din grupul ăla care nu era dotată cu mască, o duamnă pe la patruzeci de anișori, le dă decisiva, argumentul suprem împotriva vaccinării:

– De ce să mă vaccinez ca proasta când în alte părți a trecut de la sine? Da, în Brazilia s-au îmbolnăvit peste 80% din oameni și virusul a trecut de la sine.

Replică la auzul căreia toți ceilalți din grupul ăla au rămas cu gurile căscate. Așijderea și eu.

Așa că duamna a mai lovit o dată fulgerător:

‐ Nu știe nimeni de ce, dar a trecut.

N-o să aflu niciodată cum s-a terminat discuția, că ne-am urcat pe trotinete și-am plecat înainte să-mi explodeze capul.

’Te-n dinți, veață!

sursa foto