Poate o să vă uitați la întrebarea din titlul și-o să ridicați din umeri pe motiv c-am luat-o razna. Și n-aș putea să vă învinuiesc prea tare, că nu sună prea grozav. Doar că eu am cunoscut în această viață oameni pe care chiar îi deranjează relațiile anterioare ale partenerului sau partenerei. Știți voi, genul ăla în prezența cărora dacă aduci vorba despre Vali, iar Vali este cel care se juca de animalul cu două spinări cu nevastă-sa, înainte să apară el în peisaj, dintr-o dată se lasă în încăpere o tăcere grea de nu mai știi cum s-o spargi.

Ca să nu mai spun despre cei care vor să știe tot ce s-a întâmplat înaintea lor. Cine, câți, cât, unde, cum, tot, tot. Am un prieten care le întreba pe femeile din viața lui inclusiv dacă ăia dinaintea lui o avuseseră mai mare. No fucking joke. Bine, nu că n-ar exista și reprezentante ale sexului frumos care vor să știe la virgulă unde, cum, cu câte, și, mai ales, de ce și cu urâta aia?. Nfine, cred că înțelgeți exact ce vreau să spun, nu e nevoie să vă mai explic.

De-aia am deschis subiectul, că sunt extrem de curios cum funcționează lucrurile la voi. V-a interesat vreodată cu câți sau cu câte s-a culcat? V-a interesat cu cine a mai fost? Vreți să-i vedeți cum arată pe foștii parteneri? Vreți să știți… ăăă… dimensiuni? Faceți investigații în sensul ăsta? Sau sunteți relaxați și vi se rupe, contează doar ce e în prezent? Eventual puteți să și glumiți pe subiect fără să vă tresară un mușchi pe față.

Iar dacă sunteți relaxați, până unde mergeți cu toleranța și înțelegerea? Puteți trece ușor peste o fază de genul ea e la muncă, vorbiți la telefon pe la prânz și dintr-o dată te anunță nonșalant: „Ah, vezi că diseară ies cu Vali la un suc”. Unde Vali, după cum ziceam, e exact tipul cu care a fost înainte să fiți împreună. Sau, invers, el te anunță: „Dragă, vezi că diseară ajung târziu, ies la masă cu Violeta”. Iar Violeta e tipa aia care mai apare și acum în pozele lui vechi de pe Facebook. Cum e, vă vedeți liniștiți de treabă în continuare sau începe scandalul?

Mno, cam asta. Am zis să începem săptămâna în forță, că tot e luni azi și nici măcar iarba nu crește.