Să zicem că ai un prieten doctor, sau cu relații, sau din sistem, mă rog, trăim în România, știți foarte bine despre ce vorbesc. Ei, și într-o bună zi, te trezești cu un telefon de la prietenul ăsta:

– Boss, vrei să te vaccinezi? Știu eu un centru de vaccinare unde le rămân doze în fiecare zi și pot să te bag să faci vaccinul acum.

La care tu, ca un cetățean conștiincios, îi explici că nu vrei să iei locul cuiva care chiar are nevoie de vaccin, iar el îți râde în nas.

– Nu iei locul nimănui, că sunt dozele care le rămân și pe care oricum le aruncă. Faci vaccinul, dar nu primești și certificatul doveditor că l-ai făcut.

Pam-pam.

Ce faci? Te duci să te vaccinezi ca să scapi odată de teama că faci covid și c-ai putea să vezi cum arată un ATI pe interior? Sau îți vezi de treabă și declini propunerea?

Vă întreb pentru că eu, personal, aș merge pe varianta doi. Cât sunt eu de nerăbdător să fac vaccinul și să scap odată, dar, în condițiile astea, prefer să-mi aștept cuminte rândul. Sunt convins sută la sută că, mai devreme sau mai târziu, voi avea nevoie să dovedesc că m-am vaccinat. Moment în care, ce fac? Mă apuc sa dovesdesc cumva că m-am vaccinat pe nașpa?

Nu știu dacă sunteți la curent, dar deja au început să apară avantajele pentru cei vaccinați care au făcut și rapelul. În sensul că nu mai sunt obligați să stea 14 zile în izolare, chiar dacă vin din zone galbene. Doar că trebuie să și dovedești asta: „Dovada efectuării vaccinului, inclusiv data administrării celei de a 2-a doză se va realiza prin intermediul documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara țării.”. Well…

Acestea fiind zise, în capul meu e că vaccinarea are dublu scop: să scapi de mizeria asta de covid, dar și să-ți recapeți viața înapoi. Ori fără certificatul ăla va fi cam greu.

De-aia voiam să vă întreb și pe voi: ce-ați alege?

P.S. Ca să eliminăm orice discuție pe temă, n-am niciun prieten doctor sau din sistem și nici vreo propunere să mă vaccinez fără certificat. Voiam să vă întreb asta încă de pe vremea când l-au făcut pe omul ăla de la Găești să retracteze ce-a spus. Atunci m-am întrebat la modul serios dacă nu putea să facă vaccinurile alea, fără certificat, și să declare dozele aruncate? Nu știu dacă chiar e posibil în realitate, e doar o idee care mi-a venit când am văzut c-a vrut să facă un bine, dar și-a bătut singur cuie-n talpă.

P.P.S. Gata, o perioadă o lăsăm baltă cu subiectul „vaccinare”, că cred că v-am făcut creierii zob. Mai revenim la el când or mai fi chestii importante de dicutat.