Nu știu cum se întâmplă (sau cum s-au întâmplat) lucrurile în celelalte țări lovite puternic de covid, dar pentru mine e limpede că tot ce trăim acum, aici în patria dacilor liberi, este un soi de război civil. Există două tabere, există o miză (nu știu care e, dar cu siguranță există, altfel de unde atâta îndârjire?), dar cel mai nasol este că există și victime. Reale.

Gen, oameni care se îmblonăvesc, oameni care ajung la terapie intensivă și oameni care mor. Toate astea pentru că în țara asta există niște idioți care au hotârât cu de la ei putere că boala nu există și virusul este o vrăjeală la nivel planetar. Nasol. Dar ăsta e adevărul, așa se prezintă situația de la noi în aceste zile, treabă care se poate constata cu ochiul liber, zilnic la ora 13.00, când aflăm noile cifre.

Am făcut această introducere ca să fie clar de care parte a taberei mă poziționez, că poate nu era. Și-acum vom face un frumos execițiu de imaginație.

Să presupunem că printr-o metodă sau alta ai aflat că nu poți să faci covid. Ți-ai făcut testul de anticorpi, sau l-ai visat pe Iisus care s-a pogorât lângă patul tău și ți-a spus că esti unul dintre aleșii Domnului, deci îți garantează el că nu faci, sau l-ai făcut deja și acum ești în perioada aia în care teoretic ești imun. Cum ziceam, nu are importanță prin ce metodă, cert e c-ai aflat că poți să fii doar purtător, de îmblonăvit n-ai cum să te mai îmbolnăvești.

Mno, acestea fiind condițiile, ce faci? Porți mască sau nu?

P.S. Am să vă rog să nu mă luați cu teoriile despre cum asimptomaticii nu pot infecta alte persoane, că nu știm sigur dacă e adevărat. Eu, personal, sunt convins că asimpomaticii transmit coronavirusul liniștiți, doar așa se explică și numărul imens de cazuri noi.

P.P.S. Pentru că aș prefera niște răspunsuri sincere, dacă nu vreți să vă recunoască nimeni sau nu vreți să vă expuneți la hate, puteți comenta anonim.