Probabil nu mai există niciun cetățean român cu acces la internet care să nu fi văzut deja celebra poză intitulată „natură moartă cu Ludovic fumând în birou”. Așa că nu mai are niciun rost să vorbim despre ea, că s-a spus deja tot ce era de spus. Altceva vreau să vă zic.

Știți care a fost prima reacție a suporterilor fanatici ai pnl-ului? Au găsit pozele cu Grindeanu și Dragnea fumând, tot în spații unde era interzis, și le-au postat însoțite de argumentul supem: „dar uite că și ăia de la psd au făcut la fel, plus că psd-ul erau și hoți„. De parcă nu știam toți asta, de parcă nu văzusem cu toții pozele alea la vremea lor. Boșilor, frumoșilor, peneliștilor, doar copiii și oamenii deosebit de proști folosesc ca argumentație „dar și ăla a făcut la fel” când sunt prinși cu ceva nasol. Doar că, dacă la copii este explicabil și scuzabil, na, abia deschid ochii în viață, la proști nu este. Trageți voi concluzia.

A doua reacție a fost ceva atât de pueril, că în primă fază te intrebai dacă cei care au scris așa ceva nu cumva trolează. Din nefericire, nu trolau. Argumentul lor? ”Hai să fim serioși, ce mare lucru au făcut? Cu toții am fumat măcar o dată într-un loc interzis. Corecților, mai lăsați dubla măsură, voi n-ați greșit niciodată?”.

Băi, da, om fi fumat în locuri interzise, om fi greșit, sau om fi făcut și alte prostii, dar noi nu eram la conducerea țării ăsteia pe când palmam o țigară pe undeva pe unde nu era voie. Prindeți diferența?

Știți, când l-au prins pe Tăriceanu șuntând coada de la permise a luat foc toată lumea, deși sunt absolut convins că macar o dată în viața noastră toți am șuntat o coadă. C-a fost ea la semafor, la doctor sau la plătit curentul, undeva tot am sărit o coadă. Dar, deși eram cu toții cu musca pe căciulă la o adică, tot am sărit de fund în sus. Știți de ce? Pentru că Tăriceanu era acolo în calitate de reprezentant al puterii, al statului. Adică ultimul om de la care trebuia să vină un exemplu de genul „numai fraierii stau la coadă, șmecherii se descurcă”. Deci lăsați-o jos și pe asta cu dubla măsură, că măcăne urât de tot.

Iar ce-a de-a treia lor reacție a fost cea la care mie mi s-a făcut definitiv scârbă de partidul ăsta și de susținătorii lui fanatici. Au fost în stare să posteze o poză cu Corneliu Coposu fumând în avion și să arate ironic cu degetul: „uite, dom’le, că și Seniorul fuma în locuri interzise”. Iar asta nu mai e nici ironie, nici prostie, e doar răutate abjectă în stare pură. Nu știu în ce an e făcută poza, dar cu siguranță e făcută până în 1995, anul morții lui Coposu. Or fumatul în avioane s-a interzis definitiv abia în anul 2000, iar în avioanele Tarom-ului încă se mai fuma în ’98. Deci, cu siguranță Coposu nu făcea ceva interzis. Prin urmare, să te folosești de fotografia asta înseamnă nu doar că ești prost (vezi exemplul de mai sus), ci și abject. Nu e chiar cea mai fericită combinație, nu?

Să vă mai spun c-am văzut la un cetățean (care mai e și președinte pnl sector 5) poze cu 10 august și Piața Victoriei folosite tot ca argument cum că nu s-a întâmplat nimic? Serios, pe genul „ia nu mai exagerați atât, că ăia v-au și bătut, noi doar am fumat”. Ce, nu mă credeți? Uite postarea.

Ca să închei, o să mai zic atât: mie, personal, cel mai rău lucru la poza aia nu mi s-a părut nici că fumau, nici că nu purtau măști, nici că într-un fel sau altul se mai pișau pe încă vreo două legi date tot de ei. Cel mai nasol mi s-a părut că tot tabloul ăla neverosimil urlă din rărunchi: „ni se rupe pwla de toată lumea”.

Cam atât am vrut să le transmit, cu deosebit respect, simpatizanților peneliști. Am vrut să rămână scris aici.

Over and out.